current views are: 1

3 Μαΐου 2012
Δημοσίευση11:32

To Moυσείο Καζαντζάκη «πάει» Κίνα

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Καζαντζάκη θα «ταξιδέψει» στην Κίνα για να αδελφοποιηθεί με το Μουσείο του Κινέζου λογοτέχνη Lu Xun.   

Δημοσίευση 11:32’
αρθρο-newpost

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Καζαντζάκη θα «ταξιδέψει» στην Κίνα για να αδελφοποιηθεί με το Μουσείο του Κινέζου λογοτέχνη Lu Xun.   

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Καζαντζάκη θα «ταξιδέψει» στην Κίνα για να αδελφοποιηθεί με το Μουσείο του Κινέζου λογοτέχνη Lu Xun.    Πολυγραφότατος όσο και ο Καζαντζάκης, ο Lu Xun θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης κινεζικής λογοτεχνίας. Οι δύο συγγραφείς έζησαν και δημιούργησαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Ωστόσο, εντοπίζονται πολλές ομοιότητες στο έργο τους που τους δίνουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» μετά θάνατον.  

Η τελετή της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2012, στο Μουσείο Lu Xun, στην πόλη Shaoxing της επαρχίας Zhejiang, κοντά στη Σανγκάη.  

Το Μουσείο, νωρίτερα, στις 7 Μαΐου 2012 θα παρουσιάσει τις συλλογές και τις δράσεις του σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν στο Πεκίνο η Ελληνική Πρεσβεία και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη.   

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρεσβευτής της Ελλάδας Θεόδωρος Γεωργακέλος, ενώ ομιλίες θα εκφωνήσουν η Ελενα Αβραμίδου, μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας, ο μεταφραστής του Καζαντζάκη Li Chenggui, ο Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ και η Βαρβάρα Τσάκα, διευθύντρια του Μουσείου Καζαντζάκη.    

Στη εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Καζαντζάκη στην κινεζική γλώσσα, το οποίο δημιουργήθηκε με τη φροντίδα της πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα.

πηγή: protothema.gr


σχετικα αρθρα