Τα ψέματα τελείωσαν… Τη Δευτέρα 7/5 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα λυθούν όλες μας οι απορίες σχετικά με τις καλύτερες στιγμές της φετινής εγχώριας παραγωγής. Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βάζει τα καλά της, υποδέχεται τους κορυφαίους σκηνοθέτες, παραγωγούς, σεναριογράφους, ηθοποιούς και τεχνικούς, απονέμοντας τα 3α βραβεία της. Το «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα και ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου είναι οι δυο πρωταγωνίστριες της βραδιάς έχοντας συνολικά έντεκα υποψηφιότητες.

Ακολουθούν με πέντε υποψηφιότητες η «Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη και το «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη. Οι «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη θα έχουν τέσσερις φορές την ευκαιρία να φύγουν με ένα βραβείο από τη λαμπερή βραδιά. Τρεις υποψηφιότητες έχει το «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιάν Φόγκελ –ανάμεσα τους και αυτή για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας-, ενώ οι «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Fish’n’ Chips» του Ηλία Δημητρίου έχουν από δυο υποψηφιότητες.

Τέλος το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και ο «Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή από μία. Το «α» θα δώσει για μία ακόμη φορά δυναμικό παρόν στην απονομή των βραβείων ως χορηγός επικοινωνίας.  

πηγή: athinorama.gr