Μετά την εμπορικά υπερ-επιτυχημένη «Νήσο», ο Έλληνας σκηνοθέτης σαλπάρει για τον περιπετειώδη κόσμο της πράσινης τσόχας με την ερωτική κομεντί «Poker Face». Ο Χρήστος Δήμας ανοίγει τα χαρτιά του για την καινούργια του ταινία, μιλώντας για το πρωταγωνιστικό του ντουέτο, τον… τζόγο του πάθους, τις δημιουργικές επιλογές του και για το σήμερα του ελληνικού σινεμά.  

Τι είναι γι’ αυτόν το «Poker Face»; «Μια ιστορία ενηλικίωσης. Ένα κοριτσάκι που μεγαλώνει σε ένα αυστηρά αντρικό περιβάλλον και εξελίσσεται μέσα στην ταινία από ασχημόπαπο σε πριγκίπισσα». Μέσα από τη συζήτηση ο Δήμας αρχίζει να εξομολογείται σιγά σιγά τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους είπε «ναι» στην πρόκληση της ταινίας. «Το σενάριο πρωτοήρθε στα χέρια μου πέρυσι τέτοια εποχή, την ώρα που η Ελλάδα πραγματικά βούλιαζε. Είχα την ανάγκη λοιπόν να πω ένα παραμύθι, να προσφέρω χαμόγελο σε μια εντελώς παράταιρη συνθήκη». 

Το πρωταγωνιστικό ντουέτο του Άλκη Κούρκουλου και της Εύης Σαουλίδου απέχει πολύ από τις ετοιματζίδικες εμπορικές επιλογές που έχουμε δει κατά καιρούς στις ελληνικές παραγωγές. Ποιος ήταν ο λόγος που πήρε το ρίσκο μιας τέτοιας επιλογής; «Το πακέτο της ερωτικής κομεντί δεν το έχουμε στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από τον καιρό της Φίνος. Η οπτική που είχα επιλέξει για την ταινία εμπεριείχε αυτούς τους δύο ιδανικούς πρωταγωνιστές. Έδωσα μεγάλη μάχη με την παραγωγή και με τους ηθοποιούς για να καταφέρω να τους έχω μαζί μου. Μάλιστα, υπερασπίζομαι αυτήν την απόφασή μου μέχρι σήμερα». 

Μια ερωτική σχέση είναι τελικά ένας τεράστιος τζόγος; «Όλοι μας είμαστε πληγωμένα σπουργίτια στις ερωτικές σχέσεις και έχουμε την εντύπωση ότι ανά πάσα στιγμή ο άλλος θα μας τη φέρει. Μάλιστα, πολλές φορές τη φέρνουμε πρώτοι στον άλλο, στη σκέψη και μόνο μιας πιθανής προδοσίας. Εγώ είμαι σε φάση που δεν μπαίνω σ’ αυτό το παιχνίδι γιατί μ’ έχει κουράσει. Έχω επιλέξει να μη φοράω μαύρα γυαλιά. Πλέον από τις σχέσεις μου –και ιδίως τις ερωτικές– ζητώ το μίνιμουμ συμβατότητας. Δεν θέλω τα πράγματα να είναι δύσκολα πια». 

πηγή: athinorama.gr