Ένας πρώην διοικητής βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν κατήγγειλε την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής Ταλιμπάν, μεταφρασμένης στα αγγλικά, όπως γράφει ο Guardian.   Οι εκδότες κατηγορούνται ότι «δίνουν φωνή σε τρομοκράτες» αλλά αυτοί λένε ότι τα 235 ποιήματα, μεταξύ των οποίων κάποια για την αγάπη, πατριωτικές μπαλάντες και ύμνοι για το τοπίο του Αφγανιστάν, ρίχνουν φως στην ανθρώπινη πλευρά των Ταλιμπάν.  

Ένας από τους επιμελητές της έκδοσης με τίτλο «Poetry of the Taliban», ο Alex Strick van Linschoten, είπε: «Η ποίηση αυτή δείχνει ότι οι Ταλιμπάν είναι άνθρωποι όπως κι εμείς, με συναισθήματα, ανησυχίες, φόβους, ανάλογους με τους δικούς μας».
 
Ο Richard Kemp, ο πρώην διοικητής που έκανε την καταγγελία, προειδοποιεί ότι «πρόκειται για προπαγάνδα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για δολοφόνους, για φασίστες που καταπιέζουν τις γυναίκες και σκοτώνουν δίχως έλεος όσους διαφωνούν μαζί τους, και φυσικά σκοτώνουν τους στρατιώτες μας.» Ο Kemp αναγνωρίζει το γεγονός ότι η εκτύπωση του βιβλίου είναι νόμιμη και πρέπει να είναι σεβαστή, αλλά ο διευθυντής της εκδοτικής εταιρίες παραδέχεται ότι έχει δεχτεί ένα οργισμένο ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που κατηγόρησε την εταιρία ότι «δίνει φωνή στους τρομοκράτες».
 
«Πιστεύω ότι αυτά τα ποιήματα είναι πολύ συγκινητικά και το όλο εγχείρημα συναρπαστικό και σημαντικό» είπε η Ruth Padel, μια βρετανίδα ποιήτρια.     
 
πηγή: lifo.gr