Μετά την παρουσίαση της παράστασης «Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό», στο «Kids Euro festival», στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο, η παραγωγή της παιδικής σκηνής «Αερόπλοιο» ταξιδεύει αυτή τη φορά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, προσκεκλημένη από την ελληνική κοινότητα της Βικτώρια.
Για την παρουσία του στο φεστιβάλ, ο θίασος πρόκειται να παρουσιάσει δύο παραστάσεις. Μια για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου (ηλικίας 3 έως 9 ετών) και μια παιδιά Γυμνασίου.

«Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό»

Παράσταση βασισμένη σε ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι των Δωδεκανήσων, με πρωτότυπη μουσική κοστούμια και σκηνικά. Χρησιμοποιώντας μάσκες, κούκλες και άλλα θεατρικά σύνεργα η παράσταση θα βοηθήσει τα παιδιά να ταξιδέψουν σε κόσμους παραμυθένιους, βγαλμένους από την ελληνική αφηγηματική παράδοση.

Συντελεστές:

Κείμενο: σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά: κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Αφηγήτρια: Στέλλα Μιχαήλ


«Ancient Pathos»

Δραστηριότητα που περιλαμβάνει την παρουσίαση χαρακτηριστικών μονολόγων από τραγωδίες του Αρχαίου Δράματος. Στο πλαίσιο της παράστασης, η ενδυματολόγος, Μίκα Πανάγου θα πραγματοποιήσει επίδειξη μάσκας πάνω στη σκηνή. Στο τέλος της δράσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό, όπου μαθητές και καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν απόψεις και σχόλια πάνω στα δρώμενα.

Τη συζήτηση – ομιλία με θέμα την Αρχαία τραγωδία - θα διευθύνει ο σκηνοθέτης, Νίκος Καμτσής. Την ομιλία του θα εμπλουτίσει με μονολόγους η ηθοποιός και θεατρολόγος, Στέλλα Μιχαήλ.

Πηγή: ert.gr