Ευχάριστη συναυλιακή έκπληξη αποτελεί για το φετινό καλοκαίρι η έλευση του Morrissey -πρώην τραγουδιστή του θρυλικού συγκροτήματος «The Smiths»- στο Θέατρο του Λυκαβηττού, την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

O Βρετανός τραγουδιστής δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σούπερ σταρ. Είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης, που έχει καταφέρει να κάνει την τέχνη του ζωή και το αντίστροφο. Είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις δημιουργών, που τόλμησε να σπάσει τα όρια που το star system ορίζει και να χρησιμοποιήσει την μουσική του για να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του. Είτε πρόκειται για τα δικαιώματα των ζώων, είτε για την εναντίωσή του στην Θάτσερ και τον Μπους, είτε για την θρησκεία και την σεξουαλικότητα και πολλά άλλα «δύσκολα» θέματα, ο Morrissey ποτέ δεν δίστασε να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι με την δική του φήμη δεν διανοούνται να αρθρώσουν ούτε λέξη, φοβούμενοι για την καριέρα τους. Γι’ αυτό, οι οπαδοί του είναι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτόν και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που συνεχίζει –επί δεκαετίες- να γεμίζει μεγάλους συναυλιακούς χώρους, σε πάρα πολλές χώρες.

Ο Steven Patrick Morrissey γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1959 στο Μάντσεστερ, και το 1982, μαζί με τον κιθαρίστα Johnny Marr, ίδρυσαν τους Smiths με τους οποίους έκαναν μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1987, λόγω διαφωνιών του Morrissey και του Marr, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τέσσερα σπουδαία άλμπουμ που τους καθιέρωσαν ως μία από τις κορυφαίες μπάντες της εναλλακτικής σκηνής του Μάντσεστερ. Στη συνέχεια, ο Morrissey ακολούθησε σόλο καριέρα, έχοντας στο ενεργητικό του -από το 1988 έως σήμερα- μεγάλες επιτυχίες όπως τα: «Everyday Is Like Sunday», «The More You Ignore Me, The Closer I Get», «Irish Blood, English Heart», «Suedehead», «First Of The Gang To Die», «You Have Killed Me», «That’s How People Grow Up».

Πληροφορίες

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr, και από 15 Μαΐου στο Tickethouse και τα Public. Μετά την εξάντληση των 1000 πρώτων εισιτηρίων, το κόστος τους θα ανέλθει στα 35 ευρώ. Την ημέρα της συναυλίας, εισιτήρια θα πωλούνται μόνο από το ταμείο του συναυλιακού χώρου, προς 40 ευρώ. Οι πόρτες στο Θέατρο του Λυκαβηττού θα ανοίξουν στις 8μ.μ..

Πηγή: naftemporiki.gr