«Η αυλή των θαυμάτων», «Του Κουτρούλη ο γάμος», οι « Πατρίδες», ο «Περικλής» και οι «Πυρκαγιές» θα έχουν κατεβάσει αυλαία μέχρι και τις 13/5. Οπότε αν δεν τις έχετε δει αλλά δεν θέλετε να τις χάσετε, πρέπει να φροντίσετε άμεσα για θέση γιατί κάποιες από αυτές τις παραστάσεις παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς στο θεατρόφιλο κοινό.

Επιπλέον, σας θυμίζουμε πως αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε η «Κοινή Θέα» στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου. Η καθιερωμένη πλέον δράση του Εθνικού Θεάτρου φέρνει περφόρμανς, προβολές, εικαστικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στην αυλή του κτιρίου Τσίλερ στις 11, 12 και 17, 18, 19/5.  

Σήμερα Παρασκευή 11/5 η Αποστολία Παπαδαμάκη θα παρουσιάσει την περφόρμανς «A place to be» και αύριο Σάββατο 12/5 η Dominique Gonzales-Foerster σε συνεργασία με τους Ari Benjamin Meyers και Tristan Bera θα κάνει την πρώτη παρουσίαση ενός νέου έργου σε εξέλιξη.

Με αφετηρία το έργο Peer Gynt του Henrik Ibsen και την μουσική του Edvard Grieg και μέσω μιας δουλειάς πολλαπλών αναφορών η καλλιτέχνις προτείνει την διερεύνηση της σχέσης του γνωστού συγγραφέα με την Ελλάδα. Οι περφόρμανς  θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 8.30 μ.μ.- 11 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στον χώρο λειτουργεί μπαρ (Εθνικό Θέατρο, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, 2105288100, είσοδος από οδό Κουμουνδούρου 20).

πηγή: athinorama.gr