Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Christian Dior. Το μουσείο φιλοξενείται στο σπίτι που έζησε ως παιδί ο διάσημος σχεδιαστής στην πόλη Γκρανβίλ στη Νορμανδία.

Η έκθεση που θα φιλοξενήσει δείχνει τη σχέση του σχεδιαστή με τη μεγάλη οθόνη.

Θα περιλαμβάνει φορέματα και αξεσουάρ που έχουν φορέσει διάσημες ηθοποιοί -στην μεγάλη οθόνη και εκτός αυτής. Πρόκειται για ρούχα που έχουν φορέσει σταρ όπως η Μάρλεν Ντίτριχ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, η Ρίτα Χέιγουορθ, η Πενέλοπε Κρουθ και η Μαριόν Κοτιγιάρ.

Το ισόγειο του μουσείου θα είναι αφιερωμένο σε καθημερινά ρούχα και αξεσουάρ, καθώς επίσης και σε μια έκθεση αφιερωμένη στην ηθοποιό Μάρλεν Ντίτριχ η οποία ήταν θαυμάστρια και φίλη του σχεδιαστή.

Ο δεύτερος όροφος θα είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να τονιστεί, αλλά και να γίνει γνωστός ο ρόλος του Christian Dior ως ενδυματολόγου, καθώς πριν δημιουργήσει τον οίκο μόδας του το έτος 1947,  σχεδίαζε ρούχα για το σινεμά.

Σε αυτόν τον όροφο της έκθεσης θα  περιλαμβάνεται και ένα βελούδινο φόρεμα που φορέθηκε από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην ταινία «Μυστική Τελετή».

Ο τρίτος και τελευταίος όροφος της έκθεσης θα είναι αφιερωμένος στις εμπορικές συνεργασίες του οίκου με τον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και στις διαφημίσεις που έχει κάνει για το λανσάρισμα των αρωμάτων του οίκου.

Εκεί θα φιλοξενηθούν και τρία από τα φορέματα, καθώς επίσης και το περιλαίμιο που φορούσε η Σαρλίζ Θερόν στις διαφημίσεις για το άρωμα J’Adore.

Η έκθεση «Stars in Dior» θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: in.gr