Νέα και με διάθεση για δημιουργία η Ζωή Μυλωνά, κόρη του γνωστού ηθοποιού Αλέξανδρου Μυλωνά, μας συστήνεται με αφορμή το ντεμπούτο της στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή, με το πειραματικό «Medea Redux».   Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά έφυγα πολύ μικρή για τη Νέα Υόρκη όπου μεγάλωσα και σπούδασα θέατρο. Από το 2010 σπουδάζω σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Emerson College στη Βοστόνη.

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στο θέατρο ήταν σε παιδική ηλικία με την παράσταση «Μικρός Πρίγκιπας» του Θεάτρου Τέχνης. 
Η φιλοσοφία μου είναι να περνάμε καλά και να λέμε πάντα την αλήθεια σε όλους. Αυτή τη συμβουλή μου ‘χει δώσει ένας πολύ καλός μου φίλος.

Στο «Medea Redux» σε μετάφραση «Μήδεια Ξανά», χρησιμοποιώ τη Ζωή, τη φωνή της και το σώμα της. Η παράσταση ξεκίνησε όταν διάβασα το έργο, για πρώτη φορά, στη σχολή και από τότε είναι στη ζωή μου τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα παιχτεί στα αγγλικά γιατί μαζί με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Ξανθοπουλίδου, αποφασίσαμε πως ο θεατής κερδίζεις κάτι παραπάνω ακούγοντας το κείμενο στη γλώσσα που γράφτηκε τόσο για την ίδια τη γλώσσα όσο και για την αμερικάνική κουλτούρα. Παρόλα αυτά έχει υπέρτιτλους και αναφορές στην ελληνική γλώσσα και βέβαια στηρίζεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο.  

Το μεγαλύτερο παράδοξο είναι να πιστεύει πως πάντα υπάρχει απάντηση.
Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν η φιλοσοφία μου.

INFO
Η παράσταση «Medea Redux» ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία 16/5-3/6 (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου)

πηγή: athinorama.gr