Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στον εορτασμό της Ημέρας και της Νύχτας των Μουσείων, με ειδικές εκδηλώσεις, διευρυμένο ωράριο και ελεύθερη είσοδο για όλους.   
Νύχτα Μουσείων _ Σάββατο 19.05.2012, 18.30-00.00   
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | PECHA KUCHA| MCA12.PHOTO.SHARE | ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΟΤΟ 
Το Σάββατο 19 Μαΐου οι επισκέπτες του ΜΚΤ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά, με ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου (Κυκλαδική, Αρχαία Ελληνική και Αρχαία Κυπριακή Τέχνη), καθώς και στην περιοδική έκθεση του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη. 
Παράλληλα, ένα ιδιαίτερο Pecha Kucha με τίτλο Μουσεία: Εικόνες & Πρόσωπα … σε 6’40’’ θα μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο των μουσείων, αποκαλύπτοντας διαφορετικές πτυχές της λειτουργίας ενός μουσείου: επιμέλεια, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, οπτική ταυτότητα, εκπαιδευτικά προγράμματα, επικοινωνία, συνεργασίες, κ.ά. (Έναρξη ομιλιών στις 20:20. Δελτία προτεραιότητας από τις 19:00). Η βραδιά συμπληρώνεται από εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ποτό και συζήτηση στον κήπο του Μουσείου.     

Ημέρα Μουσείων _ Κυριακή 20.05.2012, 11.00-17.00   
ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ | ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ 
Την Κυριακή 20 Μαΐου τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο του Μουσείου! 
Με την ευκαιρία της Ημέρας των Μουσείων οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν έργα στο παιδικό εργαστήριο και θα του δώσουν έτσι χρώμα και μια νέα ταυτότητα. Καλούμε λοιπόν όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος σε εικαστικά εργαστήρια, να ξεναγηθούν, να φωτογραφηθούν και να φωτογραφίσουν, να διασκεδάσουν και, με τις δημιουργίες τους, να … αλλάξουν τους χώρους του Μουσείου. Τα Παιδικά Προγράμματα του ΜΚΤ είναι ανοιχτά σε όλους.. ειδικά σε μια ημέρα γιορτής! Έτσι, και αυτήν την Κυριακή παιδιά από την εστία προσφύγων ‘Άρσις’ θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, σε συνέχεια της ετήσιας συνεργασίας των δύο φορέων. 

Για τους γονείς: Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις μόνιμες συλλογές και την περιοδική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά τους, καθώς και να παρακολουθήσουν τη διάλεξη της Κατερίνας Μαγγανά, συμβουλευτικής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας με θέμα «Στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών… ζήσαν αυτοί καλά και τα παιδιά καλύτερα!» Πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα και κρατήσεις θέσεων για τα παιδικά εργαστήρια και τη διάλεξη Τ: 210 7294220.   

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις!