Αρχίζει την Παρασκευή το Athens Video Art Festival


Αρχίζει την Παρασκευή 18 Μαΐου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 20/5, το Athens Video Art Festival που, με τις εικόνες και τους ήχους της ψηφιακής τέχνης, στόχο έχει να δώσει «ζωή» στην πόλη. Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 58 χώρες. Με το έργο τους δίνουν ξανά πνοή στο ιστορικό κέντρου της Αθήνας, καθώς και στους γύρω δημόσιους χώρους (Στοά Κουρτάκη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, οδός Κολοκοτρώνη).

Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ εγκαινιάζονται και αξιοποιούνται κτιριακά συγκροτήματα 5.000m² που καλούν τους ενδιαφερόμενους να τα επισκεφτούν – με ελεύθερη είσοδο - για να θαυμάσουν και να απολαύσουν τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, αλλά και τα άλλα δρώμενα που πλαισιώνουν το Athens Video Art Festival.

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας πραγματοποιούνται: παραστάσεις από Έλληνες και Ξένους δημιουργούς, συναυλίες, επιμέρους διεθνή Φεστιβάλ (με αποκλειστικό υλικό και επίσημους καλεσμένους), εργαστήρια και ομιλίες.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11:00 π.μ. και διαρκούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υλοποίηση των εικαστικών πρωτοβουλιών συνέβαλλαν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καθώς και κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής του Ιστορικού Κέντρου.

Πηγή: ert.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο