current views are: 1

18 Μαΐου 2012
Δημοσίευση10:49

Όλα τα φλας στη Μαριόν Κοτιγιάρ στις Κάννες

Η ταινία Rust and Bone προβλήθηκε στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία του Ζακ Οντιάρ απέσπασε θετικά σχόλια, ωστόσο, αυτή που τράβηξε τα βλέμματα -και τα φλας των φωτογράφων- ήταν η πανέμορφη Μαριόν Κοτιγιάρ.  

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

Η ταινία Rust and Bone προβλήθηκε στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία του Ζακ Οντιάρ απέσπασε θετικά σχόλια, ωστόσο, αυτή που τράβηξε τα βλέμματα -και τα φλας των φωτογράφων- ήταν η πανέμορφη Μαριόν Κοτιγιάρ.  

Η ταινία Rust and Bone προβλήθηκε στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία του Ζακ Οντιάρ απέσπασε θετικά σχόλια, ωστόσο, αυτή που τράβηξε τα βλέμματα -και τα φλας των φωτογράφων- ήταν η πανέμορφη Μαριόν Κοτιγιάρ.   Η Γαλλίδα ηθοποιός με κότσο και φόρεμα Dior σαγήνευσε την Κρουαζέτ που έσπευσε να υποκληθεί στην ομορφιά και το ταλέντο της.  
«Όταν διάβασα το σενάριο του Ζακ και του Τομά, με συνεπήρε η ιστορία. Συνήθως, όταν διαβάζω μια ιστορία καταλαβαίνω ποιος είναι ο χαρακτήρας. Γνωρίζω τι σόι άνθρωπος είναι. Αλλά με τη Στεφανί, έφτασα στο τέλος και δεν γνώριζα ποια ήταν. Μίλησα για αυτό με τον Ζακ και μου είπε ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε. Επομένως, η προοπτική να ανακαλύψουμε αυτόν τον χαρακτήρα μαζί υπήρξε πολύ συναρπαστική» είπε η Γαλλίδα ηθοποιός.  

Η ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Σε αυτήν ένας άστεγος, φτωχός και μοναχικός πατέρας (Ματίας Σένερτς) προσπαθεί να επιβιώσει παρά τα προβλήματα. Η γνωριμία του με την Στεφανί (Μαριόν Κοτιγιάρ) θα είναι καθοριστικής σημασίας.  
Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην καριέρα της εκτός Γαλλίας. «Κάθε περιπέτεια είναι διαφορετική» είπε, τονίζοντας ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας ταινίας του Ζακ Οντιάρ και του Μάικλ Μαν, ή του Μάικλ Μαν και του Κρίστοφερ Νόλαν, ή του Ζακ (Οντιάρ) και του Ολιβιέ Νταάν (La Vie en Rose).   
«Επομένως, πέρα από κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, δεν θα έλεγα ότι διαφέρει η Ευρώπη από την Αμερική, αλλά ο ένας σκηνοθέτης από τον άλλον» πρόσθεσε.  

Οι συντελεστές της ταινίας αναφέρθηκαν και στη σχέση του Rust and Bone με τη σύγχρονη πραγματικότητα.  
«Δεν πιστεύω ότι οι ήρωες αυτοί απέχουν από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος. Πολλοί μοιράζονται αυτή τη δυστυχία. Έχουμε όλοι έχουμε κληθεί να ξεπεράσουμε τεράστια εμπόδια, ενώ έχουμε κοινή πρόθεση να ζήσουμε και να κυνηγήσουμε την ευτυχία, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε» είπε η Κοτιγιάρ.  

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ζακ Οντιάρ, δήλωσε ότι επιθυμούσε πάντα να συνεργαστεί με την Μαριόν Κοτιγιάρ.  
«Είχα συγκινηθεί πολύ, βλέποντάς την στο La Vie en Rose. Είναι μια ηθοποιός ευάλωτη, αλλά ταυτόχρονα δυναμική και αισθησιακή. Μπορεί να φτάσει στα άκρα, να ζήσει μέσα στο σκοτάδι των ηρώων της» είπε.  
Παράλληλα, προβλήθηκε η ταινία After the Battle, μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Αίγυπτο κατά τα πρόσφατα γεγονότα της Πλατείας Ταχίρ που οδήγησαν στην επανάσταση εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ.  
Σε γενικές γραμμές οι κριτικοί δεν είχαν και τα καλύτερα να πουν για την ταινία του Γιούσρι Νασάλα, τονίζοντας ότι θέτει σημαντικά ερωτήματα, αλλά γίνεται κουραστική.  

Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ-συνέντευξη που πήρε από τον Ρομάν Πολάνσκι ο Άντριου Μπρόνσμπεργκ, όταν ο πολωνικής καταγωγής σκηνοθέτης βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Γκστάαντ της Ελβετίας.

πηγή: in.gr