Ο σπουδαίος κιθαρίστας και τραγουδιστής, Τσακ Μπράουν, ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της «go go φανκ» μουσικής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με βαριά πνευμονία, που τον ταλαιπωρούσε εδώ κι ένα μήνα. Ο Μπράουν ήταν ο μουσικός που ανέδειξε τον ρυθμό «go - go», συνδυάζοντας στοιχεία της φανκ, της σόουλ και τη λάτιν μουσικής με τη ντίσκο των 70's, κερδίζοντας τον τίτλο του «νονού της go - go φανκ».

Άρχισε την καριέρα του το 1960 παίζοντας μαζί με τον Τζέρι Μπάτλερ και τους Earls of Rhythm, ενώ πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα συμμετείχε στην μπάντα των Los Latinos. Επηρεασμένος από γκρουπ όπως οι «Big G and the Backyard Band», «Little Benny and the Masters», «Trouble Funk» και «Experience Unlimited» κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’'70 το τραγούδι «Bustin' Loose», το οποίο παρέμεινε στην κορυφή των τσαρτ για έναν ολόκληρο μήνα και έγινε μεγάλη επιτυχία. Σχημάτισε το ιστορικό σχήμα της Ουάσινγκτον «The Soul Searchers», μία κολλεκτίβα εξαιρετικών μουσικών, που τον συνόδευαν στα μαραθώνια live του.

Το άλμπουμ «We got this» -που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια- ήταν το τελευταίο από τα συνολικά είκοσι δύο που δημιούργησε ο Τσακ Μπράουν, ο οποίος στις ζωντανές του εμφανίσεις δεν άφηνε κανένα κενό ανάμεσα στα τραγούδια, καθώς υποστήριζε πως το «go - go» πρέπει να συνεχίζει χωρίς παύσεις.

Ο χαρισματικός μουσικός είχε διασκευάσει πολλές τζαζ και μπλουζ επιτυχίες ενώ είχε συνεργαστεί με νέους καλλιτέχνες όπως ο Nέλι, δημιουργώντας το κομμάτι «Hot in here». Το 2010 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Γκράμι καλύτερης R & B ερμηνείας στο κομμάτι «Love» του άλμπουμ «We got this».

Ο Chuck Brown ή «Chuckie», ήταν θρύλος για την πρωτεύουσα των ΗΠΑ και μάλιστα υπάρχει οικοδομικό τετράγωνο και δρόμος με το όνομά του. Το 1992 ο μεγάλος μουσικός συνεργάζεται με το «αηδόνι της Ουάσινγκτον», τη χαρισματική τργουδίστρια Eva Cassidy, ηχογραφώντας το άλμπουμ «The Other Side», το οποίο τελικά κυκλοφόρησε το 1995, λίγο πριν τον αιφνίδιο θάνατο της Cassidy.