Οι Κάννες συνεχίζονται με back to back με προβολές και hot εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί από σταρς και στάρλετς. 
Μετά το πλούσιο σε προβολές Σαββατοκύριακο οι Κάννες συνεχίζονται με πολλές εκπλήξεις. Εκτός συναγωνισμού εμφανίστηκε ο πρώην της Kate Moss Pete Doherty στον πρώτο του ρόλο σε ταινία. Οι κριτικές ήταν κακές όπως επίσης και για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του γιού του David Cronenberg, Brandon που παρουσίασε την ταινία του Antiviral. 

Με χλιαρά σχόλια και κριτικές υποδέχθηκαν οι Κάννες και το γαλλικό You Ain't Seen Nothing Yet του Αlain Resnais που ήταν μια ωδή στον θεατρικό κόσμο και τους ηθοποιούς του. Βαρύ και ψευτο-ιντελέκτουαλ χωρίς λόγο το χαρακτήρισαν πολλοί. Ο Abbas Kiariostami όμως σαν το παλιό καλό κρασί, γίνεται όλο και καλύτερος η ταινία του Like Someone in Love είναι εξαιρετική σύμφωνα με τις σημερινές κριτικές. 

Το αυστραλέζικό The Sapphires επίσης έκανε πρεμιέρα με σχετικά μέτριες κριτικές μέχρι τώρα.  Στο τμήμα «Un Certain Regard» ξεχώρισε η ταινία Μετά την Λουσία , μια ταινία που ασχολείται με το φαινόμενο των παιδιών που κακοποιούν και παρενοχλούν άλλα παιδιά στα σχολεία. 

Πηγή: protothema.gr