Το Caravan Project είναι το κινηματογραφικό οδοιπορικό δυο ανεξάρτητων δημιουργών, του Στρατή Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα προς αναζήτηση Υπέροχων Ανθρώπων σε καιρούς τεράτων. Πιάνοντας κουβέντα με τους περαστικούς ξετρυπώνουν σπάνια παραδείγματα όμορφης ζωής σε απόμακρες Ελληνικές γεωγραφίες που ποτέ δεν θα δείτε στα ειδησεογραφικά παράθυρα. Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσετε επιτέλους την τηλεόραση; Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ!

ΤΥΦΛΟΣ ΨΑΡΑΣ    
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κυρ Γιάννης τους πρότεινε να πάνε μια βαρκάδα. Ζώντας μια αόρατη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Χίου, έχασε σε μικρή ηλικία τα μάτια και το χέρι του, όχι όμως και το κουράγιο του. Έχοντας χαρτογραφήσει το γιαλό στις απέραντες εκτάσεις του μυαλού του, συνεχίζει να ψαρεύει ακάθεκτος σαν να μην τράκαρε ποτέ με την αδέσποτη νάρκη των παιδικών του χρόνων. Βραβείο Κοινού στο 14o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ο ΚΑΡΑΒΟΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΑΠΟΡΙΑΣ  
Κάτοχος μιας σπάνιας τέχνης που μεταμορφώνει τα δέντρα σε καράβια, ο καραβομαραγκός Παπόριας είναι ένας από τους ελάχιστους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο. Ακολουθώντας τις προσταγές του ξύλου, γεφυρώνει στεριά και θάλασσα χρησιμοποιώντας μεθόδους που φτάνουν μέχρι τις αμμουδιές του Όμηρου. Αντίθετα με το Χιώτη ποιητή όμως, το δικό του έπος κινδυνεύει να εκλείψει αφού κανείς πια δεν νοιάζεται να το διατηρήσει...       

Τετάρτη 30/5 στις 9μμ @ Exile Room 
Μαζέψτε όλες τις ιστορίες Υπέροχων Ανθρώπων που έχετε συναντήσει ποτέ κι ελάτε να τις μοιραστείτε με τους δημιουργούς του Caravan Project, που θα παρκάρει για μια βραδιά στο Exile Room. Μετά την ολοκλήρωση κάθε ντοκιμαντέρ, ο Στρατής Βογιατζής και η Θέκλα Μαλάμου θα το φορτώνουν στα μπαγκάζια τους και θα το προβάλουν σε πλατείες και χωριά, σαν περιπλανώμενοι σινεματζήδες από το παρελθόν, αναζητώντας μόνοι τους το κοινό τους αντί να περιμένουν να τους βρει αυτό. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι (τηλ 210 3223395)www.exileroom.gr  
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ