Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται ως ένα μουσικό οδοιπορικό! Από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου στη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του ’30, από το εξωτικό Σεν Τροπέ ως την μυστικιστική Κίνα. Και πάντα καταφέρνουν με ένα μαγικό συνδυασμό από ρετρό και τζαζ μοτίβα με ροκ και ποπ ρυθμούς, να φλερτάρουν με τη διάθεση του κόσμου παρασύροντας τα κορμιά σε ένα αυθόρμητο λίκνισμα.
Σε μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και απρόσμενα θετική διάθεση.

Αυτοί είναι οι Pink Martini. Και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να προ(σ)καλέσουν το αθηναϊκό κοινό σε μια νέα μουσική εμπειρία στο Θέατρο του Λυκαβηττού την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Οι Pink Martini είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge – jazz σκηνής με φανατικό κοινό, που ανέδειξε το άλμπουμ «Sympatique» σε πλατινένιο και το «Hang on Little Tomato», σε χρυσό στη χώρα μας. 

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει -γεμάτος νωχελική διάθεση- το «Je ne veux pas travailler», ποιος δεν έχει ψιθυρίσει στο έτερόν του ήμισυ τους στίχους  του «Amado mio» και... είναι κανείς που δεν έχει αναπολήσει τραγουδώντας «Τα παιδιά του Πειραιά», ή  ονειρευτεί ακούγοντας το «Una notte a Napoli»;!

Οι Pink Martini δημιουργήθηκαν το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τόμας Λόντερντέιλ (Thomas Lauderdale), ως μια μικρή ορχήστρα τεσσάρων ατόμων με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάϊνα Φόρμπς (China Forbes), η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Λότερντειλ όντας συμφοιτητές στο Χάρβαρντ.

Το Μάρτιο του 2011 η τραγουδίστρια Στόρμ Λάρζ (Storm Large) ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους Pink Martini όταν η  Τσάϊνα Φόρμπς (China Forbes) χρειάστηκε να απέχει από το συγκρότημα λόγω υποχρεωτικής αφωνίας. Και οι δύο τραγουδίστριες συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τους Pink Martini.