Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC) παρουσιάζει τη νέα του έκθεση FULL OF LOVE, με έργα του καλλιτέχνη Boris Hoppekκαι σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη και Άγγελου Τσουράπα. Η έκθεση FULL OF LOVE εντάσσεται στη νέα θεματική έρευνα της ATOPOS CVC γύρω από το ανθρώπινο σώμα  και τις ερωτικές πρακτικές στην ψηφιακή εποχή. Κεντρική φιγούρα στο έργο FULL OF LOVE, είναι ο χαρακτήρας 'Bimbo', ο οποίος εκφράζει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα σε μια κοινωνία όπου το σεξουαλικό ταπεραμέντο του καθενός δεν έχει όμοιο του και στην οποία κοινωνία, υπάρχει πλήρης σεξουαλική ελευθερία. Ένας κόσμος όπου η σεξουαλική απελευθέρωση κέρδισε.Αυτοερωτισμός, Ετεροφυλοφιλία, Ομοφυλοφιλία, Σαδομαζοχισμός, Φετιχισμός, Παρενδυτισμός, Ασεξουαλισμός, αποτελούν αποδεκτές εκφράσεις αγάπης στον κόσμο του FULL OF LOVE.

Πέρα από στερεότυπα ηθικής, υπάρχει για τον καθένα ένας αφροδίσιος συνδυασμός, όποιες και εάν είναι οι ιδιοτροπίες ή οι τρέλες του. Το FULL OF LOVE είναι ένα ηδονιστικό μανιφέστο στο οποίο υπάρχει μόνο μια αλήθεια,  η αναζήτηση της Αγάπης μέσα από διαφορετικές ερωτικές πρακτικές.Μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης, ο Γερμανός graffiti και street artist Boris Hoppek(1970), δημιουργεί εικονογραφικές φιγούρες στις οποίες προσδίδει έναν ανοίκειο χαρακτήρα και μέσω αυτών εκφράζει πολιτικά θέματα, όπως η μετανάστευση, ο ρατσισμός, η βία, η καταπίεση, η σεξουαλική κακοποίηση.

Η ποικιλία και η πολυμορφία της δουλειάς του είναι ατελείωτη, ενώ κάθε πιθανή επιφάνεια αποτελεί για τον Boris Hoppek μια πρόκληση για να αναπτύξει το προσωπικό του σύμπαν, κατοικημένο από φαντασιακούς χαρακτήρες.Ο Hoppek σχεδιάζει γρήγορα, με μειωμένη γραμμή και χρησιμοποιώντας μόνο συγκεκριμένα χρώματα εφαρμόζοντας μια πολύ συγκεκριμένη και συχνά δραστική οπτική γλώσσα. Με τον τρόπο αυτό, οι φιγούρες του κατευθύνονται προς ένα επίπεδο αφαίρεσης, το οποίο λειτουργεί ως το μέσο έκφρασης για την εκάστοτε θεματική του.
 
ATOPOS Contemporary Visual Culture
Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο,  
Παρασκευή - Κυριακή: 12.00 - 20.00
Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Μαΐου 

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: Εlculture.gr