current views are: 1

25 Μαΐου 2012
Δημοσίευση12:10

«Εκκλησιάζουσες» σε καλοκαιρινή περιοδεία

Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» αρχίζει τη δική του εκστρατεία το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Δημοσίευση 12:10’
αρθρο-newpost

Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» αρχίζει τη δική του εκστρατεία το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» αρχίζει τη δική του εκστρατεία το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μιλάμε βέβαια για μια από τις μεγάλες αριστοφανικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού, τις «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που θα κάνουν πρεμιέρα στην Κύπρο (9 & 10/7), θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Επιδαύρου (17 & 18/8) και θα περάσουν από το Ηρώδειο (3 & 4/9), αλλά θα οργώσουν με περιοδεία σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα.

Θα δούμε, λοιπόν, ως Πραξαγόρα μια από τις καλύτερες κωμικές (και όχι μόνο) ηθοποιούς, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, να παίρνει την εξουσία από τα χέρια των ανδρών και να τη δίνει στις γυναίκες, μήπως κι εκείνες σώσουν τελικά την πόλη από την καταστροφή. «Λες το πολιτικό σύστημα στην εποχή του Αριστοφάνη να ήταν τόσο χαλασμένο όσο το δικό μας σήμερα; Αποκλείεται!» δηλώνει ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και μας προετοιμάζει για μια παράσταση που κλείνει το μάτι στο παρόν: «Η δική μας Πραξαγόρα έχει μαντικές ικανότητες, που της επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα μέσα στους αιώνες και να προσγειώνεται στο παρόν».

Συμπρωταγωνιστούν οι Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης, Νίκος Καρδώνης και Μαίρη Σαουσοπούλου. Η απόδοση του κειμένου έγινε από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, τη μουσική υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος, τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Άγγελος Μέντης, ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αγγελική Στελλάτου.

πηγή: athinorama.gr 


σχετικα αρθρα