Το συγκρότημα Fuel Fandango (Φιούελ Φαντάνγκο) δημιουργήθηκε το 2009 από τονΆλε Ακόστα, παραγωγό και dj που είχε ήδη εντυπωσιάσει με τρεις δίσκους με το προηγούμενο σχήμα στο οποίο ανήκε, το Mojo Project καθώς και με τις παραγωγές, mix και remix για καλλιτέχνες όπως οι Enrique Morente, Chambao, Muchachito, κλπ.  Ήταν υποψήφιος δύο φορές στα Βραβεία Μουσικής της Ισπανίας 08 καθώς και ως «παραγωγός της χρονιάς» στα βραβεία Latin Grammy (2008). 

Το άλλο μισό του Fuel Fandango είναι η Νίτα, μια τραγουδίστρια από την Κόρδοβα που έχει το φλαμένκο στο αίμα της και τη μαύρη μουσική στη φωνή της. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η πείρα της είναι μεγάλη αφού ξεκίνησε την καριέρα της από πολύ μικρή τραγουδώντας «κόπλα» και φλαμένκο μέχρι σόουλ, φανκ και ηλεκτρονική μουσική που ήταν οι μεταγενέστερες επιλογές της. 

Οι ίδιοι, προσδιορίζοντας τη μουσική τους, λένε ότι «κάνουμε οργανικά χορευτικά τραγούδια». Η Νίτα περνάει από τα αγγλικά στα ισπανικά με μεγάλη ευκολία, από τη μαύρη στην φλαμένκο μουσική γιατί «το φλαμένκο δεν πτοείται από τις γλώσσες» ή τουλάχιστον έτσι νιώθουν οι ίδιοι. 

Στίχοι προσεγμένοι με μια παραγωγή χωρίς προκαταλήψεις ως προς τη μίξη ηλεκτρονικών στοιχείων με κιθάρες πιο ροκ, μελωδίες ποπ και διακριτικές πινελιές φλαμένκο που παρεισφρέουν ελεύθερα χωρίς στερεότυπα. 

13.06.2012

Εισιτήρια: 
10€, 7€ (Κάτοχοι Κάρτας της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας / Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, http://www.mcf.gr/
Τετάρτη: 21.00
Είσοδος 7 - 10 ευρώ

Πηγή: Elculture.gr