Την κωμική όπερα του Μπαλντασσάρε Γκαλούππι «Ένας άντρας για όλες» παρουσιάζουν, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου, οι επτά πρώτοι απόφοιτοι του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Λαμπράκη, Μεσσήνη, Κεχρής, Ζαχαροπούλου, Αποστολοπούλου, Κρασσά, Καστρινάκη) σε συνεργασία με καταξιωμένους συναδέλφους τους (Μπερής, Σιγαλός, Μαρόπουλος) κατά το διήμερο 1-2 Ιουνίου στο Θέατρο «Ολύμπια». Τo έργο, ο πρωτότυπος τίτλος του οποίου είναι «Εραστής όλων των γυναικών», ανεβαίνει σε συντομευμένη μορφή. 

Μια γενιά νεότερος από τον Αντόνιο Βιβάλντι, ο Γκαλούππι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του κωμικού δράματος, ενώ υπήρξε και από τους σημαντικότερους συνθέτες έργων σοβαρής όπερας στα μέσα του 18ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε σπουδαίο δίδυμο με τον διάσημο συγγραφέα Κάρλο Γκολντόνι, τα πνευματώδη κείμενα του οποίου ταίριαξαν με την κομψή μουσική του σε σειρά από κωμικές όπερες ιδιαίτερα επιτυχημένες στην εποχή τους.

Την δράση της χαριτωμένης αυτής κωμωδίας χαρακτήρων και παρεξηγήσεων τοποθετεί σε μια βίλα στην Κηφισιά, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η σκηνοθέτρια Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου, παρουσιάζοντας την ως ταινία του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου.

Η πολυαναμενόμενη, πρώτη παρουσίαση ενός έργου του μπαρόκ από την ΕΛΣ επί διευθύνσεως Μύρωνα Μιχαηλίδη μάς δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία αποτίμησης της δουλειάς που γίνεται στο Στούντιο Όπερας και έχει ως στόχο να συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών με πλήρη επαγγελματική κατάρτιση. Πολλοί από τους τραγουδιστές έχουν ήδη δώσει ελπιδοφόρα δείγματα γραφής και αξίζουν αναμφίβολα την στήριξή μας...

πηγή: athinorama.gr