Τα Μάταλα γέμισαν χρώματα και σχέδια και ο δήμος Φαιστού είναι έτοιμος να υποδεχθεί για δεύτερη χρονιά... του Χίπις.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφτασε και τα πλοία για την Κρήτη θα είναι γεμάτα.

Προορισμός; Η παραλία των Ματάλων, που θα γεμίσει μουσικές, χορό και πολλά happenings.

To Matala Festival 2012, που θα λάβει χώρα στις 2, 3 και 4 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί να είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από πέρυσι.

Με περισσότερες από 25 μεγάλες συναυλίες, οργανωμένα Beach Bars, βραδινά Beach Parties, μουσικά sets από καταξιωμένους παραγωγούς, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα και αμέτρητες δραστηριότητες για νέους, ενήλικες και μικρότερες ηλικίες, το Matala Festival δίνει το στίγμα και τον παλμό για το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Συναυλίες

Ο Παύλος Παυλίδης με τους B – Movies ανοίγει τις κεντρικές συναυλίες του Σαββάτου. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο μοναδικός Tony Sfinos μαζί με τους Playmates, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση αποκλειστικά σχεδιασμένη για το Matala Festival 2012.

Στις…ρίζες της Κρήτης «γυρίζει» το φεστιβάλ, με παραδοσιακά κι εναλλακτικά μουσικά ακούσματα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Μιχάλης Τζουγανάκης.

Εξίσου «δυνατές» είναι και οι Κεντρικές Συναυλίες της Κυριακής.

Η αυλαία της Κυριακής ανοίγει με την απολαυστική Δέσποινα Ολυμπίου, σε μια μοναδική σύμπραξη με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο.

Τα ηνία, παραλαμβάνει ο τραγουδοποιός και performer Πάνος Μουζουράκης, σε μια νεανική παράσταση με αναφορές στα 70s τα 80s και το σήμερα.

Στο φεστιβάλ συμμετέχει και η Matala Street Band, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα καταξιωμένων Ευρωπαίων μουσικών, αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

Πηγή: skai.gr