current views are: 1

5 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση09:07

Δέκα ταινίες για το καλοκαίρι

Ο καιρός γλύκανε, τα θερινά σινεμά άνοιξαν και το καλοκαίρι ξεκίνησε και επισήμως. Ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου και φτάνοντας μέχρι τις 30 Αυγούστου, ρίχνoυμε μια ματιά σε δέκα ταινίες που θα συντροφεύσουν τα καλοκαιρινά μας βράδια.  

Δημοσίευση 09:07’
αρθρο-newpost

Ο καιρός γλύκανε, τα θερινά σινεμά άνοιξαν και το καλοκαίρι ξεκίνησε και επισήμως. Ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου και φτάνοντας μέχρι τις 30 Αυγούστου, ρίχνoυμε μια ματιά σε δέκα ταινίες που θα συντροφεύσουν τα καλοκαιρινά μας βράδια.  

Ο καιρός γλύκανε, τα θερινά σινεμά άνοιξαν και το καλοκαίρι ξεκίνησε και επισήμως. Ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου και φτάνοντας μέχρι τις 30 Αυγούστου, ρίχνoυμε μια ματιά σε δέκα ταινίες που θα συντροφεύσουν τα καλοκαιρινά μας βράδια.   Prometheus (5 Ιουνίου)
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει σε ένα είδος που ξέρει καλά και στο οποίο αγαπάμε να τον βλέπουμε να δοκιμάζεται. Ο Προμηθέας του δεν είναι ακριβώς σίκουελ τουAlien, ωστόσο, ανήκει στο σύμπαν της μυθολογίας της σπουδαίας σειράς ταινιών sci-fi. Μια ομάδα επιστημόνων αναζητούν τις απαρχές της ανθρωπότητας. Αυτά που θα βρουν, όμως, θα είναι πιο σκοτεινά από αυτά που περιμένουν.

Ο έρωτας του Φεγγαριού (14 Ιουνίου)
Καλοκαιράκι με εφηβικό –και σίγουρα παράξενο- έρωτα διά χειρός Γουές Άντερσον. Η ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη ταιριάζει με θερινό. Σε αυτήν, ένα αγόρι και ένα κορίτσι να ερωτεύονται και να αποφασίζουν να το σκάσουν φέρνοντας μια ολόκληρη πόλη σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Με τους: Μπρους Γουίλις, Έντουαρτ Νόρτον, Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Τζέισον Σβάρτσμαν, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και οι νεαροί Κάρα Χέιγουορντ και Τζάρεντ Γκίλμαν.  

Ροκ Για Πάντα (28 Ιουνίου)
Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το Rock of Ages αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας, από την αμερικάνικη επαρχία, που ερωτεύεται τον ροκ σταρ Στέισι Τζαξ. Φόντο της ταινίας, η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι μουσικές των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar κλπ. Ο Τομ Κρουζ όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Σκηνοθετεί ο Άνταμ Σάνκμαν (Hairspray), ενώ στους βασικούς ρόλους θα δούμε -εκτός από τον Τομ Κρoύζ- τους Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ και Τζούλιαν Χιου

Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (5 Ιουλίου)
Ο Σκρατ, ο σκίουρος που κυνηγά απεγνωσμένα το βελανίδι του, επιστρέφει. Στην ταινία, η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τεράστιου μεγέθους. Η κίνηση των ηπείρων οδηγεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Το τρίο ξεκινά μια επική θαλασσινή περιπέτεια, στη διάρκεια της οποίας έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές, ενώ ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο.

The amazing Spiderman (12 Ιουλίου)
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επανεκκίνηση της μυθολογίας του Σπάιντερμαν από τον Μαρκ Γουέμπ. Και μπορεί ο σκηνοθέτης να είχε κάνει πριν το 500 Μέρες με τη Σάμερ που ήταν μια μικρή ταινία, ο τρόπος προσέγγισης των χαρακτήρων όμως και το γεγονός ότι ο νέος Σπάιντερμαν έρχεται με ένα νέο, «έξυπνο» καστ –στον ρόλο του Πήτερ Πάρκερ ο Άντριου Γκάρφιλντ και η Έμα Στόουν ως το ερωτικό του ενδιαφέρον, Γκουέν Στέισι- προετοιμάζουν για μια διαφορετική, πιο «ρεαλιστική» προσέγγιση από εκείνη του Σαμ Ράιμι.

Ο δικτάτορας (19 Ιουλίου)
Κάθε νέα ταινία του Σάσα Μπάρον Κοέν είναι τουλάχιστον προκλητική. Και εξωφρενικά αστεία. Εμπνεόμενος από όλα τα μιλιταριστικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής (και κυρίως τον Μουαμάρ Καντάφι), ο κωμικός ερμηνεύει έναν δικτάτορα που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εξασφαλίσει ότι η αγαπημένη του χώρα δεν θα γίνει ποτέ δημοκρατία  

Take this Waltz (Ιούλιος)
Η Σάρα Πόλεϊ που μάς χάρισε το τρυφερό Away from Her επιστρέφει πίσω από τις κάμερες. Στο Take this Waltz ενώνει δύο αγαπημένους ηθοποιούς: τη Μισέλ Γουίλιαμς και τον Σεθ Ρόγκεν. Η πρώτη ερμηνεύει μια παντρεμένη γυναίκα που ερωτεύεται τον καλλιτέχνη γείτονά της. Αναμένεται να είναι άλλη μια ρομαντική, αλλά ρεαλιστική ρομαντική ταινία.

Χάρηκα που σε γνώρισα (2 Αυγούστου)
Ένας αστεροειδής πρόκειται να πλήξει τη γη. Ένας άνδρας μένει μόνος του όταν η γυναίκα του τον εγκαταλείπει. Αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι για να βρει την αγαπημένη από το σχολείο. Συντροφιά με τη γειτόνισσά του. Κίρα Νάιτλι και Στιβ Καρέλ πρωταγωνιστούν σε αυτή τη γλυκόπικρη κωμωδία με τίτλο Seeking a friend for the end of the world.  

Επτά μέρες στην Αβάνα (16 Αυγούστου)
Καλοκαίρι και εικόνες Κούβας. Εικόνες όμως όχι πάντα ειδυλλιακές, όχι πάντα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα. Επτά σκηνοθέτες συμμετέχουν σε μια σπονδυλωτή ταινία που παρακολουθεί την καθημερινότητα στην Αβάνα του σήμερα. Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Γκασπάρ Νοέ, Ελία Σουλεϊμάν, Εμίρ Κουστουρίτσα, Λοράν Καντέ, Χούλιο Μέντεμ και Πάμπλο Τραπέρο εξετάζουν με τον φακό τους τις αλλαγές σε μία Κούβα που αλλάζει. Συμμετείχε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Πρωταγωνιστούν, ανάμεσα σε άλλους, οι Τζος Χάτσερσον (ο Πίτα του Hunger Games), Ντάνιελ Μπριλ και Εμίρ Κουστουρίτσα.  

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή (23 Αυγούστου)
Ίσως η πιο αναμενόμενη από τις αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το «τέλος» της τριλογίας του Σκοτεινού Ιππότη υπόσχεται να είναι πιο εντυπωσιακό, πιο συγκλονιστικό και πιο ενδιαφέρον από τα άλλα. Ο Μπρους Γουέιν δεν είναι πια ο δυνατός Μπάτμαν που γνωρίσαμε στις δύο πρώτες ταινίες. Συναισθηματικά και σωματικά τσακισμένος, καλείται να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο εχθρό (τον Μπέιν) που φαίνεται να διαθέτει όχι μόνο το μυαλό, αλλά και τη δύναμη να τον βγάλει εκτός μάχης. Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάει κανείς και την παρουσία της Catwoman. Και το γεγονός ότι δύσκολα ο Κρίστοφερ Νόλαν κάνει κακή ταινία.

πηγή: in.gr