Ο Κρις Ραντάνοφ πρωταγωνιστεί στο «Lautreamont-Maldoror» των Bijoux de Kant, μια παράσταση που διερευνά τα όρια της συνάντησης ηθοποιού και κειμένου «σε μια απογυμνωμένη θεατρική συνθήκη διαρκούς μεταμόρφωσης». Τα βασικά μέλη των Bijoux de Kant, τον εικαστικό-σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και το μουσικό Κώστα Δαλακούρα, συνδέει μια κοινή οπτική και αυτή αποτυπώνεται στις σκηνικές συνθέσεις ή τις music performances της ομάδας τους.

Ο Κώστας Δαλακούρας έχει μελοποιήσει στο παρελθόν στίχους θανατολάγνων Ελλήνων ποιητών του 19ου αιώνα, ενώ ο Γιάννης Σκουρλέτης ασχολήθηκε εικαστικά για πολλά χρόνια με τις αισθητικές αποδόσεις της μελαγχολίας, ζωγραφίζοντας κυρίως νεκροταφεία και δάση.

Το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους συνήθως είναι μια σκοτεινή μετα-πανκ ατμόσφαιρα και αυτό αναμένουμε να δούμε στη νέα τους παραγωγή, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Κόμη του Λοτρεαμόν «Τα Άσματα του Μαλντορόρ». Το «Lautreamont-Maldoror» θα παιχτεί στο υπόγειο γκαράζ του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (5-11/6).

πηγή: athinorama.gr