Τέσσερις βραδιές με ήχους τζαζ κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη διοργανώνει το Ιωνικό Κέντρο.  Την Παρασκευή 8 Ιουνίου θα εμφανιστεί στην ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου το Corvisier-Manesis Duo, μία ημέρα μετά συναυλία θα δώσει το Wonder-fall Quartet.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου την Πλάκα θα πλημμυρίσουν οι μουσικές του Yiorgos Psihoyios trio, ενώ συναυλία θα δώσουν την Πέμπτη, 21 Ιουνίου οι Just Brass Quintet και η Ελένη Βουδουράκη.


Corvisier-Manesis Duo

Το Corvisier-Manesis Duo, ανάμεσα στην mainstream παράδοση της jazz και στον πιο μοντέρνο ήχο, σε μια μοναδική βραδιά λυρικότητας και έντασης, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, 9.30 μμ, στο Ιωνικό Κέντρο, (Λυσίου 11, στην Πλάκα).

Η Κριστίν Κορβισιέ (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο) και ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο) ξεκίνησαν να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Εκεί σχημάτισαν το Corvisier-Manesis Duo, που ισορροπεί ανάμεσα στην mainstream παράδοση της jazz και στον πιο μοντέρνο ήχο.

The “Wonder-fall” Quartet

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και στίχοι, ατμοσφαιρικός ήχος και δυνατοί αυτοσχεδιασμοί ... ταξιδεύουν με όχημα τη Σύγχρονη Τζαζ δημιουργία, από το Wonder-fall Quartet, το Σάββατο 9 Ιουνίου, 9.30 μμ. Ειρήνη Κωνσταντινίδη – φωνή, στίχοι, Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα, συνθέσεις, Δημήτρης Θεοχάρης – πιάνο, Χάρης Μέρμηγκας – κοντραμπάσο.

Yiorgos Psihoyios trio - The Melancholy Art

Ο συνθέτης, πιανίστας και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός, μαζί με τους Σεραφείμ Μπέλλο στα τύμπανα και Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, σε μια βραδια τζαζ, την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Σε ένα πρόγραμμα δύο ωρών, το κοινό θα ακούσει κομμάτια και από τους τρεις δίσκους του Ψυχογιού, Ressurection, Love Obsession και το πιο πρόσφατο The art of melancholy, και με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών της ελληνικής τζαζ σκηνής θα απολαύσει διαλόγους και αυτοσχεδιασμούς, και διασκευές σε αγαπημένα jazz standards και σε μουσικές ταινιών από τον αμερικάνικο, ιταλικό και γαλλικό κινηματογράφο.

Just Brass Quintet και Ελένη Βουδουράκη

Η μέτζο-σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και οι Just Brass Quintet, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, 9.30 μμ.

Το ηχόχρωμα της Ανθρώπινης Φωνής σε συνδιασμό με εκείνο των Χάλκινων Πνευστών «παντρεύονται» μέσα απο τις δημοφιλείς μουσικές των Piazzolla, Moriccone, Beatles, Berstein κ.ά.

Σε όλες τις συναυλίες είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ.


Πηγή: in.gr