Το δίδυμο από την Ελβετία, Τσίμερμαν και Ντε Περό, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η νέα τους δουλειά Hans was Heiri, ανοίγει την Παρασκευή την αυλαία του Φεστιβάλ με χιούμορ και ποιητική διάθεση. «Μας αρέσει να παραμορφώνουμε τα πράγματα» δηλώνουν οι δύο δημιουργοί, ο ένας ακροβάτης και ο άλλος μουσικός.  

Πλαισιωμένοι από πέντε ακόμη ερμηνευτές, οι καλλιτέχνες σχολιάζουν με χιούμορ την ανθρώπινη κατάσταση, αναζητώντας το όνειρο στην πραγματικότητα.   

Η παράσταση, που παραπέμπει σε σύγχρονο μπουρλέσκ, συνδυάζει πρωτότυπη μουσική, χορό και ακροβατικά μέσα σε ένα σπίτι-σκηνικό που περιστρέφεται διαρκώς φέρνοντας τα πάνω κάτω.  

8-11 Ιουνίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Η 
Διάρκεια: 1 ώρα 20 λεπτά   
Τιμές εισιτηρίων  
25, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)  

Η Ολυμπιάδα στη Στέγη  
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρουσιάζεται την Παρασκευή και η Ολυμπιάδα, το λιμπρέτο του Πιέτρο Μεταστάζιο.  
Εξυμνώντας τα ιδεώδη του ολυμπισμού, την ανιδιοτελή φιλία και την ερωτική αφοσίωση, το λιμπρέτο αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για τη θεατρική «πιάτσα» του 18ου αιώνα, σημειώνοντας πάνω από 50 πλήρη «ριμέικ» και εκατοντάδες αποσπασματικές μελοποιήσεις.   
Σε μια διεθνή παραγωγή, που κορυφώνεται με την περιοδεία και τη δισκογραφική έκδοση του έργου, η Μπαρόκ Ορχήστρα της Βενετίας με επικεφαλής τον τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο αναβιώνει την ιστορική φόρμα του pasticcio παρουσιάζοντας την Ολυμπιάδα ως συρραφή από άριες 16 γνωστών και άγνωστων συνθετών – ένα μουσικό πανόραμα της Ευρώπης του Mπαρόκ και του πρώιμου κλασικισμού.  

πηγή: in.gr