Μετά το ιδιότροπο, υποψήφιο για Όσκαρ animation «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ», ο εκκεντρικός Γουές Άντερσον επιστρέφει στις sui generis κωμωδίες του και στο καλοκαίρι του 1965, την εποχή της μεγάλης απόδρασης του γκονταρικού «Τρελού Πιερό» προς την ελευθερία. Ταινία έναρξης του πρόσφατου Φεστιβάλ Κανών, ο «Έρωτας του Φεγγαριού» δανείζεται την ιδέα και το αναρχικό πνεύμα του γκονταρικού αριστουργήματος, μετακομίζοντάς τα σε ένα νησάκι της Νέας Αγγλίας στα μέσα των ’60s, όπου δύο παιδιά αποφασίζουν να το σκάσουν και να ζήσουν στη φύση τον εφηβικό έρωτά τους.

Η μικρή κοινωνία του νησιού αναστατώνεται, οι διασκεδαστικοί χαρακτήρες φέρνουν στο προσκήνιο τις νευρώσεις, τα μυστικά και τις επιθυμίες τους, ενώ η οργανωμένη αναζήτηση των φυγάδων δίνει στον Άντερσον μια σειρά από ξεκαρδιστικές πάσες που δεν περνούν ανεκμετάλλευτες.

Οι Τζάρεντ Γκίλμαν και Κάρα Χέιγουορντ ερμηνεύουν με χαριτωμένο νάζι τους νεαρούς επαναστάτες, δίπλα σε ένα πρωτοκλασάτο πρωταγωνιστικό επιτελείο αποτελούμενο από τους Μπρους Γουίλις, Έντουαρντ Νόρτον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τίλντα Σουίντον και Χάρβεϊ Καϊτέλ.