Με καινούριο όνομα αλλά και νέο προσανατολισμό επιστρέφει ανανεωμένο, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Athens Fringe.  Το γνωστό από τις προηγούμενες διοργανώσεις φεστιβάλ, συνεχίζει, ως «Live» πλέον, να αποτελεί πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και ακτιβιστικής δράσης, με το κοινό της πόλης.   

Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, περφόρμερ και εικαστικοί φιλοδοξούν να μετατρέψουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε μία τεράστια καλλιτεχνική σκηνή.   

H διοργάνωση δεν θα πραγματοποιείται, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα, μόνο το καλοκαίρι αλλά δύο φορές τον χρόνο.   
Μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του, το Athens Fringe Network επιχειρεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα δικτύωσης μεταξύ των καλλιτεχνών (forum, blog, ατζέντα, μικρές αγγελίες, online services), δίνοντας τη δυνατότητα παρουσίασης του καλλιτεχνικού τους προφίλ και έργου, δημιουργίας κοινών δράσεων αλλά και συμμετοχής σε open day εκδηλώσεις-συναντήσεις για την καθοδήγηση των μελών από ειδικούς σε όλα τα θέματα παραγωγής, επικοινωνίας, χρηματοδότησης, προώθησης του έργου τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κλπ.   

Στόχος του δικτύου είναι οι συμμετέχοντες να προβάλουν το έργο τους, να συναντηθούν με το κοινό και με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς και να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου.   

Με το μότο «Small is beautiful», το φετινό Fringe εξετάζει το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές.   

Εκδηλώσεις σε όλη την πόλη  
Οι εκδηλώσεις θα απλωθούν σε χώρους τέχνης, θέατρα, θερινούς κινηματογράφους (Σινέ Θησείο, Ζέφυρος), bar theatres, δρόμους και πλατείες, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κτήρια στο κέντρο της Αθήνας.   
Παράλληλα, το διώροφο ανοιχτό κόκκινο λεωφορείο του Fringe είναι έτοιμο να διασχίσει και πάλι την πόλη και με το «καλλιτεχνικό του αντάρτικο» να μεταφέρει τον παλμό του ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της.  

Fringe Live Junior  
Για πρώτη φορά φέτος, στη διοργάνωση θα μπορούν πάρουν μέρος και παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το Fringe Live Junior περιλαμβάνει ποικίλες παιδικές δραστηριότητες καλλιτεχνικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να παίξουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.   
Μέχρι τώρα και σύμφωνα με τους διοργανωτές, η λίστα των αιτήσεων συμμετοχής ξεπερνούν ήδη τις 100, ενώ παράλληλα η συμμετοχή των εθελοντών είναι εντυπωσιακή. Το τελικό πρόγραμμα του Fringe Live θα ανακοινωθεί τέλη Μαΐου.

πηγή: in.gr