Το καινούριο άλμπουμ του συγκροτήματος των Smashing Pumpkins, με τίτλο «Oceania» είναι ήδη διαθέσιμο στο διαδίκτυο από την υπηρεσία iTunes της εταιρείας «Apple». Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της δημοφιλούς ροκ μπάντας από το Σικάγο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει επισήμως στην αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα δισκογραφική δουλειά των Smashing Pumpkins αποτελεί ουσιαστικά μέρος ενός «κύκλου τραγουδιών» που αποτελείται από συνολικά 44 κομμάτια, έχει τον τίτλο «Teargarden By Kaleidyscope» και κυκλοφόρησε αρχικά το 2009. Το «Oceania» πρόκειται να κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ σε συνεργασία με την εταιρεία του τραγουδιστή του συγκροτήματος. Billy Corgan («Martha's Music»). Συνολικά περιέχει 13 τραγούδια.

Μιλώντας στον Τύπο για τη νέα του δουλειά, ο Corgan δήλωσε: «Ήμουν έτοιμος να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ στο οποίο κάθε τραγούδι έχει την ίδια αξία...Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσεις ότι κάθε τραγούδι στο "Oceania" αξίζει είναι να το ακούσεις, είναι συντονίσεις την καρδιά σου, ώστε να γίνει "ένα" με αυτό που φτιάχνεις. Μόλις νοιώσαμε ότι το καταφέραμε αυτό, μόνο τότε επιτρέψαμε σε άλλους, έξω από τον κόσμο μας να ακούσουν το άλμπουμ». Κάνοντας λόγο για τη συνεργασία του με τους μουσικούς και μέλη της μπάντας, καθώς και για το τελικό αποτέλεσμα, ο τραγουδιστής και συνθέτης ανέφερε. «Πάνω από'όλα βρισκόμαστε εδώ για να φτιάξουμε μαζί νέα τραγούδια: Ο Jeff, ο Mike, και η Nicole συνεισέφεραν ο καθένας σημαντικά στη διαμόρφωση του «τόνου» και της «υφής» του «Oceania», το οποίο είναι ένα άλμπουμ διαφορετικό από όσα έχω φτιάξει ως τώρα. Συγχρόνως ωστόσο «περικλείει» τις ίδιες μουσικές αξίες, που ανέκαθεν «υπερασπιζόμουν» με τους Pumpkins...»

Στη νέα σύνθεση του συγκροτήματος των Smashing Pumpkins συμμετέχουν οι: Mike Byrne (τύμπανα), Nicole Fiorentino (μπάσο) και Jeff Schroeder (κιθάρα).

Πηγή: ert.gr