Μπορεί ο «κύκλος» των ταινιών με πρωταγωνιστή το νεαρό μάγο Harry Potter να έχει πια κλείσει, ωστόσο τα κινηματογραφικά στούντιο της εταιρίας Warner Bros, που έχουν την επίσημη έδρα τους στο Χόλιγουντ συνεχίζουν να «επεκτείνονται», επενδύοντας στον ασφαλώς επιτυχημένο Βρετανικό κινηματογράφο των τελευταίων χρόνων.

Για την ανάγκη της πραγματοποίησης γυρισμάτων (χολιγουντιανών παραγωγών) στη Μεγάλη Βρετανία, η Warner Bros διαθέτει εγκαταστάσεις 200 στρεμμάτων στο νοτιοδυτικό Hertfordshire της Αγγλίας, εκεί όπου γυρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια πολλές σκηνές από τις ταινίες του «Harry Potter», του «Sherlock Holmes», του Charlie στο «εργοστάσιο της σοκολάτας» και άλλων. Το στούντιο είναι το μοναδικό στη Μεγάλη Βρετανία (έξω από το Λονδίνο) το οποίο ανήκει σε «εταιρεία – γίγαντα» του Χόλιγουντ και σύντομα ετοιμάζεται η «επέκταση» του, με την κατασκευή ενός επιπλέον συγκροτήματος, το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε 155 εκατομμύρια δολάρια!

«Πιστεύουμε στο μέλλον της βρετανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και γενικά στην παραγωγή, γι'αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να γυρίζουμε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές εδώ», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters o Josh Berger, πρόεδρος των παραρτημάτων της Warner στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιρλανδία. Στη συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε: «Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία ο Βρετανικός κινηματογράφος παρουσίασε πολύ "δυνατές" ταινίες. Τεράστιες διεθνείς εμπορικές επιτυχίες γυρίστηκαν ταυτόχρονα με άλλες, μικρότερες παραγωγές, απίστευτα επιτυχημένες».

Το στούντιο του Leavesden της εταιρίας Warner Bross είναι σήμερα εξοπλισμένα με χώρους και μηχανήματα που επιτρέπουν την πραγματοποίηση «ακριβών» και υψηλής ποιότητας γυρισμάτων εντός της Βρετανίας. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους εκτιμούν, πως, με την επέκταση των εγκαταστάσεων επενδύουν ουσιαστικά σε ακόμα μεγαλύτερες μελλοντικές κινηματογραφικές επιτυχίες Αυτές τις ημέρες πάντως τα στούντιο της Warner στην Αγγλία άνοιξαν τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του Harry Potter, κάνοντας βόλτα στους χώρους των γυρισμάτων και μαθαίνοντας έτσι κάποια από τα «μυστικά» της πιο διαδεδομένης ως τώρα κινηματογραφικής μαγείας

Πηγή: ert.gr