Πίστεψαν στην Αραβική Άνοιξη και σε κάθε επανάσταση που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Μας συστήνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέροντας τα αισιόδοξα μηνύματα που διατρέχουν το «Rayahzone». Μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του Χεντί Ταμπέτ να συνεχίσει να ανεβαίνει στη σκηνή και να συμμετέχει σε παραστάσεις (και σε αυτήν που θα δούμε τώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών) παρότι έχασε σε ηλικία 20 ετών το πόδι του χτυπημένος από καρκίνο των οστών. Αποδεικνύοντας ότι η δημιουργικότητα και η θέληση αποτελούν ικανό συνδυασμό κινήτρων, υπηρετεί την τέχνη που τον εκφράζει σε πείσμα κάθε δυσκολίας.

Ο τυνησιακής καταγωγής και μεγαλωμένος στο Βέλγιο καλλιτέχνης του χορού, του τσίρκου και του θεάτρου αναζητά, μαζί με τον αδερφό του Αλί, την ισορροπία μέσα από την κίνηση και τη μουσική. Η επαναστατικότητα τους οδηγεί στη ζωή και την τέχνη, καθώς οι αδερφοί Ταμπέτ κατακτούν τη σκηνή με παραστάσεις που συνδυάζουν ενέργεια και πνευματικότητα.

Το «Rayahzone» (rayah σημαίνει ταξίδι) φτιάχτηκε εν μέσω της τυνησιακής επανάστασης και οι δονήσεις της συντονίζονται επί σκηνής με τους ρυθμούς των Σούφι. Για τη δημιουργία του «Rayahzone», τα δύο αδέρφια συνεργάστηκαν με τον χορευτή Νίκολας Βλαντισλάβ και τον μουσικολόγο Σοφιάν Μπεν Γιουσούφ, ο οποίος –με τη σύμπραξη πέντε μουσικών Σούφι– έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσική. Αδημονούμε να τους γνωρίσουμε.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 (ΚΤΙΡΙΟ Η) Πειραιώς 260, 2109282900. Στις 14-16/6.