Τα χρόνια μπορεί να περνούν αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Όπως για παράδειγμα οι Active Member. Είκοσι χρόνια τώρα επιμένουν και παραμένουν στα ίδια αδιαφορώντας κατά πόσον είναι αρεστοί ή όχι. Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τον Ιούνιο του 1992 όταν ο Μιχάλης Μυτακίδης, αποφάσισε να πάρει το μικρόφωνο στα χέρια του και με όχημα τους Active Member να τραγούδησει όσα πίστευε. Το συγκρότημα από το Πέραμα γιορτάζει αυτά τα 20 χρόνια παρουσίας με ένα επετειακό τετραήμερο εκδηλώσεων στη μουσική σκηνή «Αυλαία». Από την προσεχή Τετάρτη 20 έως και το Σάββατο 23 Ιουνίου, τίτλος «Γιορτάσια στο ηλιοπέρβολο».

Αυτά τα είκοσι χρόνια οι Active Member δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από να εκφράζουν όσα έβλεπαν γύρω τους, όπως και τα όνειρά τους αλλά και τους εφιάλτες τους. Ολα αυτά ενσωματώθηκαν στο είδος που βάφτισε «Low Bap», δηλαδή «να στηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο» και από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία όχι μόνο στα μουσικά αλλά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Δίσκοι, συλλεκτικές εκδόσεις σε βινύλιο, lowbap ντοκιμαντέρ, σάουντρακ ταινιών και ντοκιμαντέρ (όπως τα: Catastroika, Oligarchy, Hitman: Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου), θεατρικά έργα (βλ. Φεστιβάλ Αθηνών κ. ά.), βιβλία, ραδιόφωνο αλλά και webradio, fanzines, περιοδικά, εκατοντάδες συναυλίες και παράξενα project, συζητήσεις, lowbap φεστιβάλ και η λίστα δεν σταματάει εδώ.

Μέσα στην ιστοσελίδα: www.lowbap.com μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση για όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια αλλά και για τα προσεχή projects του γκρουπ, καθώς επίσης να βρει όλη τη δισκογραφία του. Ήδη μετράνε 16 δισκογραφικές δουλειές ως Active Member και δεκάδες άλλες ως solo artists. Ο Β. D. Foxmoor και η Sadahzinia (στη φωτογραφία δεξιά) - που παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με τον κόσμο του βιβλίου και της μετάφρασης και με επισκέψεις σε ομάδες παιδιών σε όλη την χώρα - δημιουργούν ακούραστα με την πυξίδα τους στραμμένη στα όμορφα και στα λεύτερα.

Στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό, θα γιορτάσουν τα 20 χρόνια όλης αυτής της δημιουργικής πορείας με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινάει καθημερινά στις 8.30 μ. μ. Προβολές ντοκιμαντέρ, Dj set με τα σπουδαιότερα hip hop tracks, συζητήσεις για τη δισκογραφία, τα μελλοντικά σχέδια αλλά και την κοινωνικοπολιτική κατάσταση, θα πλαισιώνουν τα καθημερινά live που θα ξεκινάνε μετά τις 10.00 μ. μ. και θα αναφέρονται σε διαφορετικές μουσικές περιόδους του γκρουπ.
Ο Β. D. Foxmoor και η Sadahzinia θα συντονίζουν όλη αυτή τη γιορτή και φυσικά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή σε τέσσερις βραδιές που θα κάνουν καιρό να επαναληφθούν.


Πηγή: tovima.gr