current views are: 1

18 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση10:03

Οι Lynyrd Skynyrd στο Ελληνικό για μία συναυλία

Το συγκρότημα θρύλος του southern rock, Lynyrd Skynyrd, θα βρεθεί για μία συναυλία στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού.  

Δημοσίευση 10:03’
αρθρο-newpost

Το συγκρότημα θρύλος του southern rock, Lynyrd Skynyrd, θα βρεθεί για μία συναυλία στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού.  

Το συγκρότημα θρύλος του southern rock, Lynyrd Skynyrd, θα βρεθεί για μία συναυλία στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού.   Οι Lynyrd Skynyrd φέρνουν μαζί τους τον αυθεντικό ήχο του αμερικανικού Νότου, το ροκ της δεκαετίας του ’70 με τις κλασικές επιτυχίες τους: Free Bird, Sweet Home Alabama, That Smell, Gimme Back My Bullets, Tuesday’s Gone, Simple Man, Skynyrd Nation, Simple Life.
  
Οι Lynyrd Skynyrd δημιουργούν μια μουσική για τον αμερικανικό Νότο με παθιασμένα φωνητικά και καταιγιστικά κιθαριστικά σόλο που γράφουν ιστορία, όπως το Free Bird – το 9λεπτο αριστουργηματικό τραγούδι τους για τον Ντουέιν Όλμαν (των Allman Brothers) που σκοτώθηκε με τη μηχανή του στα 24 του χρόνια.  

Η μουσική τους μιλάει για την αγάπη για την ελευθερία, το πάθος για την ταχύτητα, τους ανοιχτούς δρόμους με τα ατέλειωτα βενζινάδικα και τις φωτεινές επιγραφές που είναι μεγαλύτερες από τα κτίρια που τις στηρίζουν, την καθημερινότητα που πασχίζει να γίνει γιορτή με μπάρμπεκιου και μπέρμπον, τον έρωτα, τη ζωή στο δρόμο και τις απώλειες της μπάντας. 

Η μυθική μπάντα ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα από μια παρέα παιδιών που ήθελαν να ροκάρουν δυνατά και στην πορεία έκαναν το Southern Rock παγκόσμια υπόθεση, μέσα από το στούντιο Musle Soouls του Μέμφις και των ιδιοφυών παραγωγών, Tom Down και Al Cooper.  

Οι Lynyrd Skynyrd, – με διαπιστευτήρια τραγούδια όπως το Sweet Home Alabama ή το That Smell, αλλά και με τις ζωντανές εμφανίσεις τους – έφτασαν στην κορυφή.   

Εκεί τους βρήκε τον Οκτώβριο του ’77 το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή τριών μελών του συγκροτήματος, του τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ, του θρυλικού κιθαρίστα Στίβ Γκέινς και της αδερφής του Κέισι Γκέινς, που συμμετείχε στα φωνητικά.  

Το συγκρότημα συνέχισε να ηχογραφεί και στην Αθήνα έρχεται με την τελευταία δισκογραφική του δουλειά, το God and Guns.

Πηγή: in.gr