Η Σχολή Χορού «Μαρία Κανατσούλη» και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου συμπληρώνουν φέτος 70 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και παρουσιάζουν ένα υπερθέαμα χορού και μουσικής στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.   Στην επετειακή εκδήλωση, η οποία έχει εορταστικό χαρακτήρα, η χορευτική ομάδα της Σχολής «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» θα παρουσιάσει τις ωραιότερες χορογραφίες που τη κατέταξαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε διεθνή καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής στο Tianjin της Κίνας το 2009 και τον Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στη Βαρκελώνη το 2011, όπου κατέκτησαν τα τρία πρώτα βραβεία.

Το φυτώριο της Σχολής Χορού «Μαρία Κανατσούλη» θα παρουσιάσει εικόνες από τα παραμύθια «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι», «Η Γοργόνα» και «Peter Pan», ενώ η χορωδία «Ασπασία Κανατσούλη» και τα ταλέντα της τάξης του σύγχρονου τραγουδιού θα δημιουργήσουν τις μουσικές γέφυρες που θα οδηγήσουν στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής, το οποίο με τη σειρά του θα παρουσιάσει χορογραφίες από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.  

Με τη συγκεκριμένη παράσταση ολοκληρώνεται μια σειρά εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Σχολής Χορού «Μαρία Κανατσούλη» ανέδειξαν τα ταλέντα τους και την ποιότητα της καλλιτεχνικής τους εκπαίδευσης. Κορυφαία υπήρξε η παρουσίαση της όπερας «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Gluck στο θέατρου του A.C.S., στις 22 Απριλίου 2012, όπου σολίστ, χορωδία, ορχήστρα και μπαλέτο, όλοι σπουδαστές των δύο σχολών, ενθουσίασαν το κοινό με τις ερμηνείες τους και απέσπασαν θετικές κριτικές.  

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Χορού «Μαρία Κανατσούλη» και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου ιδρύθηκε το 1942, από τον εθνικό μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη και τη μαθήτριά του, πιανίστα και παιδαγωγό, Ασπασία Κανατσούλη. Από τότε, γενιές παιδιών μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο της μουσικής και του χορού.

Σήμερα, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, η Σχολή Χορού και το Ωδείο συνεχίζουν να υπηρετούν την Τέχνη, με έμπνευση και δημιουργικό πάθος. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί, με αστείρευτη αγάπη διδάσκουν και καθοδηγούν, ενώ διεθνούς φήμης καθηγητές, από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, σε τακτικά σεμινάρια, μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία του παγκόσμιου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.