Μετά από μία επιτυχημένη δεκαετή πορεία οι Ojos de Brujo σταμάτησαν να υπάρχουν. Ο πειραματισμός όμως συνεχίζεται. Δύο από τα ιδρυτικά τους μέλη, ο DJ Πάνκο και ο κιθαρίστας Ραμόν Χιμένεθ δημιούργησαν το νέο, διάδοχο, μουσικό σχήμα με το όνομα Lenacay. Το συγκρότημα θα δώσει συναυλία το Σάββατο 30 Ιουνίου στη Γεωπονική σχολή.

Οι Lenacay αναμειγνύουν το φλαμένκο με τα ηλεκτρονικά beats, την ρούμπα καταλάνα με το φανκ, και την παραδοσιακή μουσική.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τη διάλεκτο Romanichel στην γλώσσα Caló των τσιγγάνων της Ιβηρικής: len σημαίνει το δίδαγμα της ζωής και acay το να βλέπεις.

Το συγκρότημα ήθελε το όνομά του να παραπέμπει στην έννοια του να παρατηρείς την πορεία της ζωής και συνεχώς να μαθαίνεις.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου, τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο «Ryma», ενώ ξεκίνησαν ήδη τις συναυλίες στην Ισπανία και την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

Θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Resistance Festival, το Σάββατο 30 Ιουνίου, στη Γεωπονική Σχολή, με είσοδο 5 ευρώ.

Μετά την συναυλία θα ακολουθήσει πάρτι με τον DJ Panko στα deck.

Πηγή: in.gr