Δεκαέξι μεγάλα αστέρια principal dancers - etoiles του μπαλέτου θα χορέψουν στις 16 Σεπτέμβρη κάτω από την Ακρόπολη στο πρόγραμμα Ballet Night- Meet the stars. Στο Ηρώδειο, το χώρο που στο παρελθόν λάμπρυναν με την παρουσία τους ονόματα όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Μάγια Πλισέτσκαγια και η Μαργκότ Φοντέιν, τα σημερινά λαμπερά αστέρια θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα- αφιέρωμα που συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή, ρομαντική, κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ού αιώνα, για να φτάσει στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που περνούν στον 21ο αιώνα.

Από το  Μπαλέτο Μαριίνσκι (Ντάρια παβλένκο- Αλεξάντερ Ζάιτσεβ), στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας  (Μαριανέλα Νούνες- Θιάγκο Σοάρες, Φεντερίκο Μπονέλι- Χικάρου Κομπαγιάσι) και στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Ζντένεκ Κονβάλκινα), από το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού (Ιζαμπέλ Κιαράβολα- Ερβέ Μορό) και το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης (Κίριλ Κουρλάεφ- Κέτεβαν Πάπαβα), στο Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας (Σέγκιο Μπερνάλ), από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Ιάνα Σαλένκο-Μαριάν Γουόλτερς) στο Μπαλέτο Μπολσόι (Όλγα Σμίρνοβα- Σεμιόν Τσούντιν).

Αυτά τα αστέρια θα προσφέρουν δημοφιλέστατα pas-de-deux (Εσμεράλντα- Μπαγιαντέρα- Κουρσάρος), νεοκλασικά διαμάντια («Απόλλων» του Μπαλανσίν, «Τα Ραντεβού» και «Θαΐς» του Ρολάν Πετί, κ.ά) αλλά και μοντέρνες «αποκαλύψεις» όπως η «Άννα Καρένινα» του Μπόρις Έιφμαν. Δεν θα λείψει και το «έντεχνο»… («Κάρμεν», «Τρίκωχο καπέλο»), ενώ θα παρουσιαστεί και ο Ελληνικός χορός του Μωρίς Μπεζάρ σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Info

16 Σεπτεμβρίου 2012 
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη 
Τηλ.: 210-3241807 / 324858 
Πηγή: To spirto.net