current views are: 1

25 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση17:59

Το «Brave» στην κορυφή του Αμερικανικού Box Office

Το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και στην πρώτη θέση του Αμερικάνικου Box Office έκανε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η ταινία της Disney Pixar, με τίτλο «Brave».

Δημοσίευση 17:59’
αρθρο-newpost

Το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και στην πρώτη θέση του Αμερικάνικου Box Office έκανε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η ταινία της Disney Pixar, με τίτλο «Brave».

Το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και στην πρώτη θέση του Αμερικάνικου Box Office έκανε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η ταινία της Disney Pixar, με τίτλο «Brave». Το φιλμ κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει την περιπέτεια μιας πριγκίπισσας στη Σκοτία του Μεσαίωνα και είναι το 13ο φιλμ της Disney Pixar που κάνει πρεμιέρα στην πρώτη θέση της «λίστας» των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις. Συνολικά, η ταινία, μετά τις πρώτες ημέρες προβολής της στις ΗΠΑ έφερε στα ταμεία κέρδη ύψους 66, 7 εκατομμυρίων δολαρίων, «εκτοπίζοντας» από την κορυφή την τρίτη συνέχεια της ταινίας «Μαδαγασκάρη» (Europe’s most wanted).

Την δεύτερη θέση, ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες στις ΗΠΑ καταλαμβάνει το θρίλερ «Abraham Lincoln: Vampire Hunter». Η ταινία – στην οποία πρωταγωνιστούν οι Βρετανοί ηθοποιοί Dominic Cooper και Rufus Sewell – συγκέντρωσε συνολικά το ποσό των 16, 5 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά την είσοδο της στις Αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Βρετανή ηθοποιός Keira Knightley, με τίτλο «Seeking a Friend for the End of the World» («Ψάχνοντας ένα φίλο για το τέλος του κόσμου») εμφανίστηκε στη 10η θέση του «Box Office» των Ηνωμένων Πολιτειών. Η καινούρια ταινία του Woody Allen, «Στη Ρώμη με Αγάπη» προβλήθηκε σε πέντε κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και έφερε περίπου εισπράξεις 379.000 δολαρίων.

Πηγή: ert.gr/BBC