Έναρξη με ροκ κάνει το 2ο Athens Open Air Film Festival που διοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Την Τρίτη το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Rock of Ages» στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, Λαΐς, στον Κεραμεικό.   Για την πρεμιέρα του, επιφυλάσσει μια ξεχωριστή προβολή του πολυαναμενόμενου ροκ ‘ν ρολ ρομάντζου «Rock Of Ages», του Άνταμ Σάνκμαν.   

Θα ακολουθήσει ένα πάρτι έκπληξη, φόρος τιμής στην κουλτούρα της πιο ιδιαίτερης δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα.  
Το καλοκαιρινό μιούζικαλ με τους Τομ Κρoυζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία του Μπροντγουέι που κέρδισε 5 υποψηφιότητες στα θεατρικά βραβεία Τόνι.  

Αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία και του Χιου που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους.   

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και λίγο πριν την προβολή της ταινίας, θα αποκαλυφθούν όλες οι καλοκαιρινές δράσεις του φετινού, 2ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, όπως έχουν προγραμματιστεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.  

Το 1ο Athens Open Air Film Festival σύστησε στους Αθηναίους πλατείες, πάρκα, δρόμους, γειτονιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, δίνοντάς στα άλλοτε αγαπημένα σημεία της πόλης τη λάμψη που τους άξιζε.  

Στόχος του 2ου Athens Open Air Film Festival είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι ερωτεύονται και ονειρεύονται τους εξωτερικούς χώρους μιας πόλης όμορφης, αλλά ανεξερεύνητης.


Πηγή: in.gr