Απεβίωσε στα 57 του χρόνια ο θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Έξαρχος, με παρουσία στο Εθνικό Θέατρο και σε δημοτικά- περιφερειακά θέατρα, με ένα ατύχημα να στιγματίζει τη ζωή του. Γεννήθηκε το 1955, ήταν γιός του ηθοποιού Θόδωρου Έξαρχου. Σπούδασε θέατρο στην Αγγλία, ενώ εργαζόταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980.

Στο Εθνικό Θέατρο είχε σκηνοθετήσει παραστάσεις όπως το «Άσυλο» του Ντέιβιντ Στόρεϊ και οι «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ιψεν. Στις αξιοσημείωτες παραστάσεις του ανήκει και η «Ερωφύλη» στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Το ατύχημα που τα άλλαξε όλα

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η ζωή του θεατρικού σκηνοθέτη πήρε μια πολύ δυσάρεστη τροπή εξαιτίας ενός μοιραίου ατυχήματος.

Τον Μάρτιο του 1999 στην Κρήτη, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του, ο Δ. 'Εξαρχος προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό και έπεσε, κτυπώντας στο κεφάλι. Το κτύπημα τον άφησε παράλυτο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να περπατήσει ξανά και να μιλά με δυσκολία.

Τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του έζησε στο άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη.

Η κηδεία του θα γίνει από το Νεκροταφείο Βύρωνα την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 11 πμ, ενώ η οικογένειά του παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους αντί για αποστολή στεφανιού να διαθέσουν τα χρήματα στο Άσυλο Ανιάτων.