Το «Όλα καλά» (Tout va bien), παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2010 στο φεστιβάλ Montpellier Danse και προκάλεσε αίσθηση. Είναι ένα έργο έντονο, σκοτεινό, ανορθόδοξο, με έντονη την εικαστική και κινηματογραφική ματιά που ο Μπυφάρ διαθέτει. Είναι ένα ειρωνικό σχόλιο στη στρατιωτικού τύπου πειθαρχία όπου αυτή επιβάλλεται, ένα κάλεσμα σε ανυπακοή. Η βία, η καταστολή, οι διακρίσεις, η εκπαίδευση μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Μπυφάρ και μεταφέρονται στη σκηνή μέσα από έναν κώδικα με παραπομπές στο στρατό, σαδομαζοχιστικές κινήσεις, παύσεις, μελωδίες από ακορντεόν.
Στην παράσταση, οι οκτώ ερμηνευτές του φορούν στρατιωτικές στολές και υπερμεγέθη καπέλα, κρατούν όπλα και βηματίζουν στρατιωτικά, τραγουδούν και χορεύουν υπό τους ήχους εμβατηρίων.

Με στοιχεία γκροτέσκο, από το καμπαρέ, καθώς και κινηματογραφικές αναφορές, η παράσταση δίνει το δικό της στίγμα στην κριτική της σύγχρονης κοινωνίας, που από τη μία μας κάνει δουλοπρεπείς και από την άλλη καταπιεστικούς.

Έχοντας πλέον γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου χορού αλλά και με παρουσία στα εικαστικά και στον κινηματογράφο, ο Αλαίν Μπυφάρ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών για να μας διαβεβαιώσει ειρωνικά ότι είναι «Όλα Καλά» και να μας καλέσει σε ένα «παιγνιώδες αντάρτικο»...

Συντελεστές:

Χορογραφία-Σκηνοθεσία: Alain Buffard
Μουσική προσαρμογή-Ακορντεόν: Armelle Dousset
Ερμηνεύουν: Lorenzo de Angelis, Armelle Dousset, Hanna Hedman, Jean‐Claude Nelson, Olivier Normand, Tamar Shelef, Betty Tchomanga, Lise Vermot

Τιμές Εισιτηρίων: 
25€, 15€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Info:
Πειραιώς 260, Ταύρος,
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Είσοδος 15 - 25 ευρώ

Πηγή: Elculture.gr