Στο βιβλίο των ρεκόρ «Guinness» θα γραφτούν σύντομα οι Flaming Lips, το Ροκ συγκρότημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή κατάφεραν να πραγματοποιήσουν 8 συναυλίες στο «Δέλτα του Μισισιπή» (σε διάφορες πόλεις) μέσα σε 24 ώρες. Οι συνεχόμενες εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού «O Music Awards» που πραγματοποιείται με τη στήριξη του μουσικού καναλιού MTV.
Η μπάντα ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο Μέμφις (Τενεσσί) και τελείωσε τις συναυλίες στη Λουϊζιάνα της Νέας Ορλεάνης (στην πατρίδα της μουσικής των Μπλουζ), Πριν από τους Flaming Lips, το προηγούμενο ρεκόρ συναυλιών μέσα σε μια ημέρα είχε ο Ράπερ Jay – Z, που πραγματοποίησε συνολικά 7 (Από την Ατλάντα ως το Λος Άντελες) το 2006.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης «περιοδείας» του, το συγκρότημα συνόδευσαν καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, όπως οι Jackson Browne, οι Grace Potter & The Nocturnals και οι Neon Trees. Μετά την επιβεβαίωση της κατάκτησης του Ρεκόρ «Guinness», ο επικεφαλής των Flaming Lips, Wayne Coyne, δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης:

«Στις 5 τα ξημερώματα νομίζεις πως σέρνεσαι και πως μετά βίας μπορείς να τραγουδήσεις...Μα όπου και αν πηγαίναμε σήμερα, ο κόσμος μας έδινε ενέργεια. Έτσι, τώρα νοιώθω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω για ακόμα 24 ώρες». Με δήλωση του, που δημοσιεύτηκε αργότερα στον Τύπο, ο Coyne πρόσθεσε: «Το να γραφτώ στο ίδιο βιβλίο, μαζί με κάποια που έχει τα πιο μακριά νύχια στα πόδια της ή με αυτόν που γέμισε τ'αυτιά του με τουλάχιστον 1000 κατσαρίδες...είναι για μένα μια από τις πιο "παράξενες" χαρές».

Πηγή: ert.gr/BBC