Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο «Πάρος: Γήινη και Θεϊκή» εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Χώρο Τεχνών, στην παλιά αγορά της Πάρου.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 12 Ιουλίου γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO και του ΕΒΕΑ (Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας). Ο Γιάννης Ιακωβίδης στην έβδομη ατομική του έκθεση, αποτυπώνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, τις εκκλησιές, τα ξωκλήσια, και τους κέδρους της Πάρου, με διάθεση ποιητική, με χρώματα το άσπρο, το μαύρο και τις αποχρώσεις τους, προσπαθώντας να δημιουργήσει γέφυρα ανάμεσα στο χθες στο σήμερα, στο γήινο και θεϊκό. Πέτρινα ξωκλήσια μοναδικά, που το καθένα συνδέεται με ένα μύθο - ένα θαύμα - , λευκοί τρούλοι, καμπαναριά, κέδροι και λιόδεντρα δίπλα στις ξερολιθιές φωτογραφίζονται απλά, απέριττα, σε στιγμιότυπα που παρατηρούν ανεμπόδιστα τη θάλασσα του Αιγαίου, εγείροντας μνήμες, βιώματα, συναισθήματα.

Ο φωτογράφος

«Σ΄ αυτούς τους καιρούς του έντονου προβληματισμού, μέσω της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης και των δυνατοτήτων που προσφέρουν, μπορούμε να ξεδιπλώσουμε πραγματικά τις ευαισθησίες μας, να έλθουμε πραγματικά ο ένας πιο κοντά με τον άλλο, να αντλήσουμε πρότυπα και να βρούμε πραγματικές λύσεις - πραγματικές διεξόδους» λέει ο φωτογράφος Γιάννης Ιακωβίδης.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση του 1ου πρότυπου εθελοντικού κέντρου ατόμων με ειδικές ανάγκες Κυκλάδων με έδρα την Νάουσα Πάρου.

Πηγή: naftemporiki.gr