Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η δημοφιλής όπερα του Πουτσίνι. Με την ιδιαίτερη δημοφιλή όπερα του Πουτσίνι «Τόσκα» καταπιάνεται η Εθνική Λυρική Σκηνή στη δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της.

Το έργο θα παρουσιαστεί από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου στο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα. Η τρίπρακτη όπερα βασίζεται σε ποιητικό κείμενο των Τζουζέπε Τζακόζα και Λουίτζι Ίλικα, εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό του Γάλλου Βικτοριέν Σαρντού.

Ο ζωγράφος και δημοκράτης Μάριο Καβαραντόσι, εραστής της Τόσκας, συλλαμβάνεται εξαιτίας των πολιτικών φρονημάτων του. O βαρόνος Σκάρπια, αρχηγός της αστυνομίας, προτίθεται να τον ελευθερώσει με αντάλλαγμα μια ερωτική συνεύρεση με την Τόσκα. Εκείνη υποκύπτει, αλλά μετά τον σκοτώνει. Καταδιωκόμενη από την αστυνομία, αυτοκτονεί πέφτοντας από τις επάλξεις του φρουρίου των φυλακών όπου λίγο νωρίτερα έχει εκτελεστεί ο Καβαραντόσι.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας  - τότε Καλογεροπούλου - στον κεντρικό ρόλο.

Στη νέα παραγωγή, την Τόσκα ερμηνεύουν η διάσημη ιταλίδα σταρ της όπερας Ντανιέλα Ντεσσί και στην δεύτερη διανομή, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Τσέλια Κοστέα


Στον ρόλο του Καβαραντόσι, ο καταξιωμένος αμερικάνος τενόρος Κάρλ Τάνερ στην πρώτη διανομή και στη δεύτερη ο διεθνούς φήμης Χιλιανός Τζανκάρλο Μονσάλβε.

Στον ρόλο του Βαρόνου Σκάρπια ο Γεωργιανός βαρύτονος Λάντο Ατανέλι και ο ομοεθνής του Γκεόργκε Γκαγκνίτζε. Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Πληροφορίες: www.nationalopera.gr


Ιnfo:
26 Ιουλίου
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη 

Τηλ.: 210-3241807 / 324858 
Ώρα έναρξης: 21.00

Πηγή: To spirto.net