Ένας πρώην επίτροπος της εκκλησίας, ο γιος του, η σύζυγός του και άλλη μία γυναίκα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο έρευνας για την εξαφάνιση ενός αμύθητης αξίας μεσαιωνικού κειμένου από τον Καθεδρικό ναό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της Ισπανίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.

Ο Καλιξτιανός Κώδικας (Codex Calixtinus), μία συλλογή προσευχών και κειμένων του 12ου αιώνα, εξαφανίσθηκε από την προθήκη ασφαλείας του μέσα από τον γιγαντιαίο Καθεδρικό, που αποτελεί τον καταληκτικό τόπο της φημισμένης πορείας προσκυνήματος του Καμίνο ντε Σαντιάγο (Δρόμος του Αποστόλου Ιακώβ).

Το διακοσμημένο με μικρογραφίες χειρόγραφο, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ισπανίας, δεν έχει βρεθεί ακόμη, μολονότι η αστυνομία δηλώνει ότι βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό του.

«Πιστεύω πως οδεύουμε προς την ορθή κατεύθυνση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο κύριος στόχος μας είναι να βρούμε τον Κώδικα, τόνισε ο επικεφαλής της ισπανικής αστυνομίας, Ιγνάθιο Κοσίδο, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

Κύριος ύποπτος είναι ένας άνδρας, ο οποίος είχε απολυθεί από τη θέση του επιτρόπου του Καθεδρικού, ο οποίος για περισσότερα από 25 χρόνια ασχολείτο με τα ηλεκτρικά και με διάφορες άλλες εργασίες στον ναό, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Μολονότι η αστυνομία δεν κατονομάζει τον ύποπτο, τόνισε πως η σύζυγός του, ο γιος του και άλλη μία γυναίκα, η οποία συνδέεται με την οικογένεια, κρατούνται επίσης.

Πηγή: in.gr