current views are: 1

6 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση11:27

«Ο κόσμος των παραμυθιών» στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά φιλοξενεί στον κήπο του μουσείου τα εργαστήρια μυθοπλασίας του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας της Αθήνας.

Δημοσίευση 11:27’
αρθρο-newpost

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά φιλοξενεί στον κήπο του μουσείου τα εργαστήρια μυθοπλασίας του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας της Αθήνας.

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά φιλοξενεί στον κήπο του μουσείου τα εργαστήρια μυθοπλασίας του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας της Αθήνας. Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουλίου οι μικροί φίλοι του μουσείου, ηλικίας 6-12 ετών, θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια με θέμα «Ο κόσμος των παραμυθιών».

Το Μουσείο Συναισθημάτων έχει δημιουργήσει το διαδραστικό έκθεμα: «Ο κόσμος των παραμυθιών» με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, εκεί όπου ότι θελήσουν μπορεί να συμβεί! Μέσα από τους ήρωες, τους τόπους, τους φίλους, τους εχθρούς και το τέλος που θα επιλέξουν μπορούν να επεξεργαστούν σημαντικά θέματα της καθημερινής τους ζωής. 


Τα παραμύθια είναι ένα μαγικό εργαλείο με μεγάλη αξία για την συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών! Κάθε φορά που τα παιδιά φτιάχνουνε ένα παραμύθι ενεργοποιούνε και επεξεργάζονται δημιουργικά τον εσωτερικό τους κόσμο μέσα στο ασφαλές και συμβολικό περιβάλλον του παραμυθιού.


Το Μουσείο Τυπογραφίας βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων. Η συλλογή του περιλαμβάνει περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια και άλλα μηχανήματα καθώς και εργαλεία και αντικείμενα, σπάνια βιβλία, εφημερίδες και πολύτιμες λιθογραφίες που παρουσιάζουν την εξέλιξη της τυπογραφίας από τη γέννηση της.


Η προσπάθεια για εμπλουτισμό του μουσείου με νέα εκθέματα και η επαφή με τους ανθρώπους της Τυπογραφίας είναι συνεχής.Τον Απρίλιο του 2012 το μουσείο επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα προσθέτοντας στη συλλογή του εκθέματα που αφορούν στην εξέλιξη των γραφικών τεχνών καθώς και δύο αξιόλογες εκθέσεις που σχετίζονται με την εξέλιξη της τυπογραφίας και την ιστορία της γραφής.

Πηγή: skai.gr