Τη συνέχεια της κινηματογραφικής τριλογίας, που επιχειρεί να παρουσιάσει από την αρχή τις περιπέτειες του υπερ-ήρωα Spider Man επιβεβαίωσε πρόσφατα και με ανακοίνωση της στο διαδίκτυο η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών της Sony. Η νέα εκδοχή του ανθρώπου- αράχνη, που τώρα ενσαρκώνει ο Βρετανός ηθοποιός, Andrew Garfield (αντί του Tobey Maguire που είχε το ρόλο μέχρι πρόσφατα) παρουσιάστηκε σε πρεμιέρα την Τρίτη που μας πέρασε (3 Ιουλίου), σημειώνοντας νέο ρεκόρ εισπράξεων στο Αμερικάνικο Box Office (35 εκατομμύρια δολάρια).

Το «Amazing Spider Man» («ο απίθανος Spider Man») είναι ως τώρα η τέταρτη κατά σειρά περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο – αράχνη, αν λάβει κανείς υπόψη του τις προηγούμενες τρεις ταινίες, που σημείωσαν επίσης ρεκόρ εμπορικής επιτυχίας από το 2002 ως το 2007. Στο πλευρό του Andrew Garfield -ο οποίος ενσαρκώνει τον έφηβο με τις υπερφυσικές δυνάμεις Peter Parker στην νέα ταινία - πρωταγωνιστούν οι Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen και Sally Field. Τη σκηνοθεσία του φίλμ υπογράφει ο Marc Webb. Και ενώ η αρχή της νέας κινηματογραφικής εποχής του ανθρώπου –αράχνη έχει ήδη γίνει, η εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών της Sony προγραμματίζει τη συνέχεια για το Μάιο του 2014.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ένας άλλος ήρωας που «γεννήθηκε» από βιβλία κόμιξ- ο Batman, επιστρέφει επίσης στη μεγάλη οθόνη από τις 20 Ιουλίου. Αυτή είναι η ημερομηνία που θα προβληθεί επισήμως στις κινηματογραφικές αίθουσες το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας του σκηνοθέτη Christopher Nolan.

Πηγή: etr.gr/BBC