current views are: 1

9 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση09:33

Βραδιές τζαζ και τον Ιούλιο

Τρεις Παρασκευές στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αφιερώματα σε μεγάλους μουσικούς της τζαζ και τον Μάνο Χατζιδάκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μουσικόφιλοι τον Ιούλιο.   

Δημοσίευση 09:33’
αρθρο-newpost

Τρεις Παρασκευές στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αφιερώματα σε μεγάλους μουσικούς της τζαζ και τον Μάνο Χατζιδάκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μουσικόφιλοι τον Ιούλιο.   

Τρεις Παρασκευές στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αφιερώματα σε μεγάλους μουσικούς της τζαζ και τον Μάνο Χατζιδάκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μουσικόφιλοι τον Ιούλιο.    Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ θα δώσουν συναυλία οι Soul Station Band. Η βραδιά έχει το όνομα «Back Home Blues» από το ομώνυμο κομμάτι του Charlie Parker) και είναι μια ματιά πάνω σε κομμάτια παλαιότερων ελλήνων συνθετών (Γιάννης Σπάρτακος, Κώστας Γιαννίδης, Γιώργος Μουζάκης, Τάκης Μωράκης, Νίκυ Γιάκοβλεφ) σε «συνομιλία» με κλασσικές τζαζ συνθέσεις των Charlie Parker, Jerome Kern, Sigmund Romberg, Antonio Carlos Jobim, Cole Porter, Thelonious Monk, Richard Rodgers, George Gershwin.

Έτσι, τραγούδια όπως το «Ξύπνα αγάπη μου» του Κώστα Γιαννίδη ή το «Εγώ θα σ’αγαπώ» του Γιώργου Μουζάκη συναντούν το «Night and Day» του Cole Porter και το «Ι got rhythm» του George Gershwin. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα πιανίστα της τζαζ Μανόλη Μικέλη.

Τους Soul Station Band αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς). Τραγουδούν οι Μαρίνα Σάτι και η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Σειρά έχει την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, ένα αφιέρωμα με τίτλο «Whisper not» στον μεγάλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Benny Golson, μέσα από γνωστές αλλά και από σπάνιες συνθέσεις του.

Το Dimitris Kalantzis quintet αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσσο).
Τέλος, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, το φεστιβάλ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής κορυφώνεται με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του κουιντέτου «Manos: Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ».

Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Καλαντζής, Τάκης Πατερέλης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος , Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης και Γιώργος Γεωργιάδης.

Με πληροφορίες από Τα Νέα


σχετικα αρθρα