Το Φεστιβάλ Αθηνών τελειώνει, το ενδιαφέρον μας για το συγγενικής φιλοσοφίας καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση αναζωπυρώνεται. Μαθαίνουμε πως το πρόγραμμα είναι εν πολλοίς έτοιμο, όμως επισήμως έχουν ανακοινωθεί τέσσερις μόνο παραστάσεις, δυο χορευτικές και δυο θεατρικές.

Στις 17-28 Οκτωβρίου η χορευτική ομάδα Rootlessroot επιστρέφει στη Στέγη, αυτή τη φορά στην Κεντρική σκηνή, για να παρουσιάσει το «Kirepu» με ένα συνεργάτη έκπληξη, τον Βρετανό μουσικό και μόνιμο συνεργάτη της PJ Harvey, John Parish.

Δυναμικό χορό με ένταση και ροκιές προτείνει η ομάδα της Λίντας Καπετανέα ενώ ο Νεοζηλανδός χορογράφος Λεμί Πονιφάζιο κινούμενος στο μεταίχμιο μεταξύ χορού και θεάτρου θα παρουσιάσει στις 7-11 Νοεμβρίου μια παράσταση με τελετουργικό χαρακτήρα εμπνευσμένη από την παράδοση των Μορί.

Ο τίτλος είναι «Birds with skymirrors», ο διεθνής τύπος την έχει αποθεώσει κι εμείς αδημονούμε να τη δούμε! Σε ό, τι αφορά τις θεατρικές προτάσεις, οι Blitz, που έκαναν το κοινό να διχαστεί με τον «Δον Κιχώτη» στο Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσουν στις 31 Οκτωβρίου-18 Νοεμβρίου το ολοκαίνουργιο «Late night»: «Μια παράξενη χοροεσπερίδα με αναφορές που ξεκινούν από τις ταινίες του David Lynch και του John Cassavetes και φτάνουν μέχρι το ρεαλισμό του «Σκοτώνοντας τα άλογα όταν γεράσουν».

Λίγους μήνες αργότερα στις 23 Ιανουαρίουν-17 Φεβρουαρίου η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα σκηνοθετήσει τη δημοφιλή παραβολή του Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» με την Στεφανία Γουλιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η επόμενη σεζόν στη Στέγη αναμένεται και πάλι εντυπωσιακή σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και με φιλικές τιμές εισιτηρίων.

πηγή: athinorama.gr