Ένα ονειρικό ταξίδι προς το παρελθόν, στην χρυσή δεκαετία του 1960, αποπειράται η μουσική παράσταση «Εφτά τραγούδια θα σου πω- Πάμε Σινεμά» στο Κηποθέατρο Παπάγου την Δευτέρα 30 Ιουλίου. Μια ολόκληρη εποχή ξαναζωντανεύει επί σκηνής με αγαπημένα τραγούδια, χορευτικά αλλά και χιουμοριστικά σκετς και με άξονα τις αξέχαστες αλλά πάντα διαχρονικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.  

Ο Μάκης Δελαπόρτας, η Ζέτα Δούκα, η Ματθίλδη Μαγγίρα και ο Παναγιώτης Πετράκης βρίσκονται πίσω από αυτό το κινηματογραφικό μουσικό αφιέρωμα υποκλινόμενοι στους μύθους της μεγάλης οθόνης που με το ταλέντο και τις ερμηνείες τους έγραψαν την δική τους ιστορία στην ελληνική ποπ κουλτούρα, συντροφεύοντας σε δύσκολα χρόνια έναν ολόκληρο λαό.  

Τα κείμενα του Μ. Δελαπόρτα, θα συνοδεύονται από μελωδίες και τραγούδια που έντυσαν τα κινηματογραφικά καρέ μεγάλοι συνθέτες. Θα θυμηθούμε μουσικές των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα κ.α. και τραγούδια που ερμήνευσαν στην οθόνη γράφοντας Ιστορία η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρένα Βλαχοπούλου, οΔημήτρης Χορν, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Τζένη Καρέζη και πολλοί ακόμα.  

Επί της οθόνης άλλωστε θα παρελάσουν όλα τα αστέρια του κινηματογραφικού μιούζικαλ, αφού η παράσταση θα συνοδεύεται και από οθόνη μεγάλων διαστάσεων, έτσι ώστε το χτες να συναντά το σήμερα μέσα από τις μαγικές εικόνες και τα αγαπημένα τραγούδια που θα ερμηνεύουν ζωντανά οι τέσσερις αγαπημένοι ηθοποιοί.  

Μουσική παράσταση
«ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ», Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση) Ώρα έναρξης: 20.45. Γενική Είσοδος: 12 €

πηγή: tovima.gr