current views are: 1

25 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση10:19

Ένα πολιτιστικό διήμερο στην Επίδαυρο

Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» και τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στην σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κατεβαίνει φέτος στην Επίδαυρο στις 27 & 28/7.

Δημοσίευση 10:19’
αρθρο-newpost

Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» και τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στην σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κατεβαίνει φέτος στην Επίδαυρο στις 27 & 28/7.

Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» και τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στην σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κατεβαίνει φέτος στην Επίδαυρο στις 27 & 28/7. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Πραξαγόρας θα δούμε μια από τις καλύτερες κωμικές (και όχι μόνο) ηθοποιούς, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, να παίρνει την εξουσία από τα χέρια των ανδρών και να τη δίνει στις γυναίκες, μήπως κι εκείνες σώσουν τελικά την πόλη από την καταστροφή…

Συμπρωταγωνιστούν οι Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης, Νίκος Καρδώνης και Μαίρη Σαουσοπούλου. Η απόδοση του κειμένου έγινε από τον γνωστό «παραμυθά» Βασίλη Μαυρογεωργίου, τη μουσική υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος, τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Άγγελος Μέντης, ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αγγελική Στελλάτου.

Το ίδιο διήμερο, στη Μικρή Επίδαυρο, θα δούμε κάτι εξίσου ενδιαφέρον. Φανταστείτε μια παράσταση που, ενώ εντάσσεται στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, βγάζει στη φόρα, εκτός από τις μεγαλειώδεις στιγμές του, και τα «κακώς κείμενα» της μακρόχρονης ιστορίας του και μάλιστα με πρωταγωνιστές, αντί για κάποιον θίασο επαγγελματιών, τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής!

Αυτό είναι το σκεπτικό των 30άρηδων σκηνοθετών Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, οι οποίοι υπογράφουν το ιδιότυπο θέαμα «Επίδαυρος – ένα ντοκιμαντέρ». Να θυμίσουμε ότι οι δυο τους μας εντυπωσίασαν πέρυσι με την επίσης ντοκουμενταρίστικη παράσταση το «Ταξίδι με τρένο» στην ταράτσα του Μεγάρου ΟΣΕ στο Μεταξουργεί­ο, με ηθοποιούς τους ίδιους τους μηχανοδηγούς.

πηγή: athinorama.gr


σχετικα αρθρα