Το «Dig!», των Μάξιμου Μουμούρη και Αγγελικής Στελλάτου, βασισμένο στον ήρωα του Σοφοκλή Οιδίποδα, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου αυτή την Παρασκευή στις 9μμ.  Στο «Dig!», ο Μάξιμος Μουμούρης παρουσιάζει έναν διαφορετικό Οιδίποδα ο οποίος μπορεί να φορά κοστούμι και γραβάτα και παράλληλα να είναι πιστός στην ουσία του μύθου και στην τραγικότητα του προσώπου. Η παράσταση που γεννήθηκε στο Υπόγειο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του δικού μας 2ου Low Budget Festival τον περασμένο Νοέμβριο, συμπαγής και καλοδουλεμένη, ξεχώρισε αμέσως ως ένα από τα μικρά διαμάντια του φεστιβάλ και συνέχισε την διαδρομή της με μια επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων στην Τεχνόπολη. 

Ο σοφόκλειος ήρωας του Μάξιμου Μουμούρη και της Αγγελικής Στελλάτου (οι δυo τους συνυπογράφουν την σκηνοθεσία που διαθέτει ορισμένες στιγμές άψογα χορογραφημένες) θα δώσει μια ακόμη παράσταση στο ατμοσφαιρικό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου δίπλα στην παραλία της Ελευσίνας. 

Ο Οιδίποδας στην δραματουργική επεξεργασία του Μάξιμου Μουμούρη είναι ένας Οιδίποδας μόνος, απαλλαγμένος από τα υπόλοιπα πρόσωπα της τραγωδίας. Ένας Οιδίποδας άχρονος που σκάβει στα θεμέλια του κόσμου, του ανθρώπου, για να ανακαλύψει ό,τι θαμμένο δεν έχει ακόμα πεθάνει και που αναζητά την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι, χωρίς την παρηγοριά των ανθρώπων που τον περιβάλουν. 

Ακολουθεί μια μοναχική πορεία προς την γνώση, γνωρίζει, αναρωτιέται, αυτοχλευάζεται, μιλάει με τραγική ειρωνεία ενώ την ίδια στιγμή την ακυρώνει, χρησιμοποιώντας λόγια όλων των ηρώων του έργου. Και τελικά, μας υπενθυμίζει την ουσία της ύπαρξής του: ούτε βασιλιάς, ούτε τύραννος απλώς άνθρωπος. 

27 Ιουλίου 2012 
ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, Παραλία Ελευσίνας , Ελευσίνα 
Τηλ.: 210-5562526 
Ώρα: 21.00

πηγή: skai.gr